Florida verslaat Tampa in eigen huis, miraculeuze comeback Ottawa tegen Toronto

Een overvolle nacht in de NHL. Veel ‘eighties’ uitslagen. De wonderbaarlijke comeback van Ottawa en de Panthers die weer de kampioen Tampa verslaan.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 5-6 OT

5-1 was de stand na 39 minuten. Na 60 was het 5-5 en bij 62 5-6. Evgenii Dadonov was de match winner. En zorgde daarmee voor de tweede overwinning op een rij voor Ottawa.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 4-6

De eerste thuisnederlaag voor Tampa dit seizoen. Met de 2-5 bleek Alexander Volkov de game winner te hebben gemaakt.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 5-6

Het dubbele aantal schoten op goal voor de Oilers helpt niet als je goalies te weinig stoppen. Mark Scheiffele met drie punten voor de Jets. En Connor McDavid staat nu op 499 punten.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 1-0

Met de vierde overwinning in zeven wedstrijden tegen de Blues pakte Darcy Kuemper een shutout door alle 24 schoten te stoppen. Clayton Keller met de game winner.

Buffalo Sabres – New York Islanders 1-3

Buffalo mocht na Covid-19 perikelen weer het ijs op. Islanders Josh Bailey was de enige met twee punten. Semyon Varlamov stopte 24 van de 25 schoten.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 2-3 OT

Chicago dendert lekker door inmiddels de zesde overwinning voor Chicago in acht wedstrijden. Het extra punt werd gescoord door Dominik Kubalik.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 3-4 OT

Na een 2-0 voorsprong voor Vancouver kwamen de Flames terug naar een 3-2 voorsprong. Brock Boeser scoorde in de laatste minuut shorthanded de gelijkmaker. Maar in OT zorgde Johnny Gaudreau toch voor de winst van de Flames.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 3-2

De eerste thuisoverwinning voorde Sharks is een feit. Logan Couture met een goal en assist was een van de betere voor San Jose en John Leonard scoorde zijn eerste NHL-goal.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 3-7

Maar liefst zes unanswered goals voor de Hurricanes. Brock McGinn en Teuvo Teravainen haalden vier punten deze wedstrijd.