Tampa Bay raast langs Florida, zeldzame zege Ottawa


Face-Off IJshockey NHL

Tien duels in de NHL vannacht, waarin Tampa Bay gebruik maakte van de nederlagen van Boston en Toronto en Ottawa weer eens won.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 1-6

Met twee goals was Tyler Johnson de grote man bij Tampa. Samen met goalie Andrei Vasilevskiy die 33 saves maakte, zorgden zij dat Tampa de koppositie weer over kon nemen van Florida in Central Division.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 1-2

De winnende goal van Brady Tkachuk viel negen seconden voor het einde van de wedstrijd. Het was pas de derde zege van Ottawa dit seizoen.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 3-2 OT

Met zijn eerste goal laat in de wedstrijd voor Chicago, zorgde Carl Soderberg in ieder geval voor een punt. In overtime werd het klusje afgemaakt door Alex DeBrincat.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 2-4

Met een goal en twee assists was Luke Glendening de motor in deze winst voor Detroit. Nashville goalie Pekka Rinne werd gewisseld na de 0-3.

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 3-4 SO

Een powerplay goal in de laatste minuut van Joe Pavelski leverde een punt op voor Dallas. Met de shootouts ging het alsnog mis en was Viktor Trochek de gevierde man voor de Hurricanes.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 4-5 OT

Het was Mike Hoffman die voor de Blues zorgde dat het extra punt voor St. Louis was door te scoren in overtime.

New York Islanders – Boston Bruins 4-2

Twee goals van Jean-Gabriel Pageau voor de Islanders zorgden ervoor dat de point streak van Boston na tien wedstrijden ten einde kwam.

Toronto Maple Leafs – Montréal Canadiens 1-2

Een vroege goal van Mitchell Marner werd ongedaan gemaakt door Montréal. In de derde periode sloeg men toe met de game winner drie minuten voor tijd door Brendan Gallagher.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 3-1

Na zes duels kwam er een einde aan de losing streak van Vancouver. De zege was terecht, Calgary kwam er niet aan te pas. Tyler Myers en Brandon Sutter beslisten het duel in de derde periode.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 1-3

In hun eerste thuiswedstrijd sinds de Covid-19 perikelen waren drie powerplay goals van de Knights de Sharks te machtig.

Previous Shutout Boston in New York, St. Louis verslaat Arizona
Next IJzersterke derde periode van Tilburg genoeg voor de overwinning