IJzersterke derde periode van Tilburg genoeg voor de overwinning


Het was nog even onzeker of Tilburg de lange busreis aan kon vangen omdat Leipzig woensdag tegen Hannover speelde. Daar werd iemand vrijdag getest en positief bevonden op Covid-19. Zaterdag zijn alle Leipzig spelers getest en iedereen was negatief. Kon Tilburg zich herstellen van de nederlaag tegen Hamburg (1-2) van afgelopen vrijdag? In Leipzig moest men wederom vijf spelers missen. Mickey Bastings, Kylian van Gorp, Boet van Gestel, Bartek Bison en Danny Stempher zijn nog steeds niet fit. Na 40 minuten zag het er niet naar uit dat Tilburg de drie punten mee zou nemen naar Nederland. Een fantastische derde periode was voldoende.

Lees ook: Falende power play nekt Trappers

Snelle achterstand

Al na drie minuten stonden de Trappers op achterstand. Ian Meierdres gaf een rebound weg en voordat hij hem kon klemmen met de handschoen had Moritz Israel de puck in de goal gefrommeld. Binnen vijf minuten corrigeerde Giovanni Vogelaar de achterstand en schoot op zijn bekende manier de gelijkmaker binnen. Tilburg kreeg in de eerste periode nog een kans om op voorsprong te komen, maar net als afgelopen vrijdag konden de Tilburgers weinig mogelijkheden creëren op de powerplay.

Tekst gaat onder de video’s verder

Identieke goals zetten Tilburg op achterstand

Twee identieke goals binnen twee minuten zetten de Trappers op achterstand aan het begin van de tweede periode. Short side over de schouder werd Ian Meierdres gepasseerd. Zowel in de rechter als in de linker hoek. De 2-1 werd gescoord door Michal Velecky en de 3-1 door Maximilian Spöttel. Ook op het SOG-niveau liet Tilburg het afweten. Zeven om drie. Dat is niet des Tilburgs.

Tekst gaat onder de video’s verder

IJzersterke derde periode

Waar Tilburg het vandaan haalde mag Joost weten, maar vier unanswered goals werden de Leipzigers te machtig. Binnen 24 seconden scoorde Diego Hofland das Anschlusstor voor de 2-3. Vijf minuten later lag de gelijkmaker al in de touwen. Max Hermens kreeg op assist van Jordy Verkiel een intikker in de lege goal. Shorthanded, na een boarding penalty van Jonne de Bonth, was het Raymond van de Schuit die in de verre hoek op assist van Alexei Loginov de game winner binnen prikte. Diego Hofland pakte ook nog zijn tweede goal mee door een empty netter twaalf seconden voor tijd binnen te pushen.

Tekst gaat onder de video’s verder

Tilburg deed goede zaken aangezien de gedeelde nummer twee Halle verloor van Hamburg. Trappers staat ietsje vaster op de tweede plek na deze overwinning.

Tekst gaat onder de stand verder

Stand Trappers

De persconferentie van Tilburg Trappers coach Bo Subr en Exa Icefighters Leipzig coach Sven Gerike.

Previous Tampa Bay raast langs Florida, zeldzame zege Ottawa
Next Washington zonder Sprong geklopt in Pittsburgh