Falende powerplay nekt Tilburg tegen Hamburg


Trappers IJshockey Hamburg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Afgelopen dinsdag werd het eerste onderonsje met de Crocodiles uit Hamburg winnend afgesloten door Tilburg. Bijna werd er een 4-0 voorsprong verspeeld, maar er werd met 4-3 gewonnen. Vrijdag ging het wel mis. Ondanks de vele kansen kon men uitblinkende goalie Kai Kristian maar één keer passeren. De Duitsers scoorden twee keer en wonnen derhalve met 1-2.

Lees ook: Trappers verspeelt bijna 4-0 voorsprong

Tilburg: matige start

Hamburg kreeg gelijk na een dikke minuut de eerste grote kans. Een hard schot werd door Ruud Leeuwesteijn niet goed geklemd en de puck rolde richting de goal. Op miraculeuze wijze wist hij de puck nog met de paddle uit de goalmond te krijgen. Daarna golfde het spel op en neer. Tilburg kreeg een powerplay, maar kon daar weinig indruk mee maken. In de dertiende minuut sloeg Hamburg wel toe. Het was Maximilian Schaludek die van dichtbij toesloeg. Tilburg voerde het tempo wat op maar de veelvuldige afstandsschoten kregen Hamburg-goalie Kai Kristian niet aan het zweten.

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie Leeuwesteijn

DEKSEL OP DE NEUS

Aan het begin van de tweede periode kreeg Tilburg weer twee minuten de kans om met een man meer de gelijkmaker te kunnen scoren. Het werd helaas het tegenovergestelde. Een shorthanded goal op de breakaway. Thomas Zuravlev kon alleen op Ruud Leeuwesteijn afgaan. Met een mooie schijnbeweging stuurde hij de Tilburgse goalie naar de verkeerde hoek en kon hij de puck in de vrije hoek binnen tikken. Halverwege de wedstrijd wist Reno de Hondt dan toch Kai Kristian te passeren. Op assist van Jordy Verkiel kon hij van dichtbij binnen schieten. Beide goalies lieten zich in de laatste tien minuten van de tweede periode niet meer verrassen. Al was de gelijkmaker nog dichtbij, maar een schot vanaf de blauwe lijn tikte de dwarsligger aan.

Tekst gaat onder de video verder

VRUCHTELOZE POWER PLAY

Tilburg kreeg in de laatste periode genoeg mogelijkheden om de wedstrijd minimaal naar overtime te tillen, maar zelfs zes minuten powerplay -inclusief een dikke minuut 5 on 3- kon niet de verlossing brengen. Er zat iedere keer een Duitse stick, schaats of lichaamsdeel tussen. En als er dan toch geschoten kon worden op het doel was het niet precies genoeg. De schotenverhouding in de laatste periode was 12-5 in het voordeel van de Trappers.

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie Leeuwesteijn

DUUR VERLIES

Doordat koploper Hannover Scorpions wel won liep de achterstand op naar 0.51 punt per duel. Trappers zag nummer drie Halle op gelijke hoogte gekomen. Het doelsaldo van de Tilburgers is wel beter. De volgende wedstrijd is de verre trip naar Leipzig. De laatste ontmoeting daar werd door Tilburg met 3-7 gewonnen op 31 januari. Concurrent Halle mag op bezoek naar Hamburg.

Tekst gaat onder de stand verder

Trappers IJshockey Hamburg

Na de wedstrijd stapten Raymond van der Schuit en de uitblinkende Hamburg-goalie Kai Kristian voor de microfoon bij Cor Machielsen.

Previous Florida wint topper tegen Tampa Bay, Anaheim wint in Vegas
Next Shutout Boston in New York, St. Louis verslaat Arizona