Trappers laat Crocodiles gevaarlijk terugkomen, maar wint wel


Tilburg Trappers IJshockey Jonne de Bonth
Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de uitglijder in Herne, waar Trappers van Herner EV met 3-1 verloor, stond twee dagen later alweer de volgende tegenstander op het programma. Hoewel Trappers al maanden lang als enige Nederlandse team op het ijs staat, troffen ze dinsdagavond een nieuwe tegenstander. Stappegoor was het strijdtoneel waar de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen Tilburg Trappers en de Crocodiles uit Hamburg plaatsvond. Uiteindelijk won Tilburg Trappers deze eerste ontmoeting met 4-3.

Tekst gaat onder de foto verder

Tilburg Trappers IJshockey Kevin Bruijsten
Foto: Arie Leeuwesteijn

POWERPLAY

De powerplays tekenden de eerste periode. Hoewel de eerste Tilburgse powerplay niet goed werd benut vond Tilburg, kort nadat Crocodiles compleet was, toch het openingsdoelpunt. Uit een keihard schot van Alexei Loginov wist Reno de Hondt de puck van richting te veranderen. Vervolgens was het een aantal minuten later op de powerplay wel raak. Jordy van Oorschot schoot met een verwoestend schot op goal, waardoor de score van 1-0 naar 2-0 werd veranderd. De Duitsers leken ongeorganiseerd aan de wedstrijd te zijn begonnen. Niets lukte en zelfs tijdens een straf van de Tilburgers wisten zij niets te forceren.

Tekst gaat onder de video verder

BEAUTY

In de tweede periode ging Tilburg Trappers verder met waar zij aan waren begonnen. Binnen dik vijf minuten werd de schade voor de Duitsers vergroot van 2-0 naar 4-0. Dankzij een hele mooie goal van De Hondt in powerplay en een goal van Diego Hofland kwamen de Tilburgers op de comfortabele voorsprong. Voorafgaand aan de 4-0 ging heel goed samenspel van Jonne De Bonth en Max Hermens. De Bonth die zijn tegenstander met een check van de puck wist te zetten, waardoor Hermens de puck kon onderscheppen en deze kon afleveren aan Hofland, die alleen maar de trekker moest overhalen.

Tekst gaat onder de foto verder

Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

COMEBACK

Tegen alle verwachtingen in kwam het team uit Hamburg verrassend terug in de wedstrijd. Na 30 minuten schoot de Canadese import Harrison Reed de 4-1 binnen. Daaropvolgend vielen aan beide kanten straffen en leek Trappers zelfs tijdens de straf van Hamburg via Kevin Bruijsten op 5-1 te komen. De goalie van Hamburg wist niet wat hij met de puck moest doen, waardoor Bruijsten de puck kon stelen en deze bijna nog de goal in kon krijgen. Daarna wist Tobias Bruns voor Hamburg wél tot scoren te komen waardoor 4-2 op het scoreboard prijkte. Vijftien seconden voor de tweede buzzer wist Thomas Zuravlev de spanning in de wedstrijd te brengen door de 4-3 binnen te schieten. Hamburg ging met een lekker gevoel de kleedkamers in.

Tekst gaat verder onder de video’s

BILLENKNIJPEN

In de derde periode zorgde Ian Meierdres ervoor dat Tilburg Trappers de volledige drie punten in Tilburg hield. De club uit Hamburg werd naarmate de derde periode vorderde steeds gevaarlijker. Meierdres moest continu aan de bak en het dominante spel van Trappers zakte weg. Daardoor werd er vooral op de helft van de Tilburgers werd gespeeld. In de slotfase was de spanning te snijden. De goalie van Hamburg werd er afgehaald én tot overmaat van ramp voor de Tilburgers, zagen zij ook nog een speler naar de strafbank vertrekken. Uiteindelijk wisten de blauw-gelen hun hoofd koel te houden waardoor de 4-3 uit de tweede periode, ook na 60 minuten op het scoreboard te zien was.

Een goede bounce back zege dus van de Tilburgers, die concurrent Saale met 4-3 zag verliezen van Indians. De achterstand op koploper Scorpions is nu .42 punt per wedstrijd en de voorsprong op nummer drie Halle is .10 per duel. Vrijdag staat opnieuw Hamburg op het programma voor Trappers.

Tilburg Trappers IJshockey

 

Previous Toronto dendert door, spektakel in St. Louis
Next Goal voor Daniel Sprong in slechte week voor Capitals