Goal voor Daniel Sprong in slechte week voor Capitals


Sprong Show Banner WSH

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show.

Goal tegen Boston Bruins

Op maandag 1 februari speelde het Washington Capitals van Daniel Sprong in de eigen Capital One Arena tegen Boston Bruins. Na goals van oud Bruins speler Zdeno Chara, Daniel zelf en John Carlson leek Washington op rozen te zitten. Na een prachtige slapshot van Chara tegen zijn oude team, was het de Nederlander die op aangeven van Jakub Vrana en Nick Jensen de puck achter goalie Jaroslav Halak wist te werken. Toen Carlson in de tweede periode de Capitals op een 3-0 voorsprong te zetten, keerde het tij. Boston wist vijf goals te scoren en zorgde zij ervoor dat Washington zijn eerste verlies van het seizoen leed in reguliere speeltijd.

Tekst gaat verder onder de video

Uit in New York

In een wedstrijd waarbij Alex Ovechkin weer een stapje dichterbij de nummer 1 positie op de NHL’s all-time lijst kwam, met 709 goals nam hij de zevende positie over van Mike Gartner. Voor de Nederlander was het misschien wel een ander record, eentje waar we minder blij mee zijn. Met maar zeven shifts verspreid over de eerste twee periodes noteerde Daniel een ijstijd van maar 5:27. En dat is zonde, want als er iets is waar Sprong meer zelfvertrouwen van krijgt is het genoeg ijstijd. We weten ook dat wanneer hij genoeg tijd krijgt in een wedstrijd hij zijn draai ook makkelijker gaat vinden. Helaas voor Washington ging ook deze wedstrijd verloren en moesten ze met een eindstand van 2-4 hun meerdere erkennen in New York Rangers.

Tekst gaat verder onder de video

Doelpuntrijke avond in Washington

Het was Philadelphia Flyers die op zondagavond op bezoek kwam in Washington. En ondanks dat de goals als rijpe appelen vielen zat er helaas geen puntje bij voor Daniel Sprong. Wel een pluspunt voor de Nederlander was het feit dat zijn speeltijd ten opzichte van de vorige wedstrijd verdubbelde. Helaas niet genoeg om zijn stempel op de wedstrijd te drukken, het dolende Washington verloor met 7-4  van de Flyers ondanks twee goals en twee assists van de in vorm rakende Ovechkin.

Tekst gaat verder onder de video

Op zoek naar vorm, op zoek naar punten

Op dit moment lijkt het alsof Ovechkin de enige echt in bloedvorm is bij Washington. Het team laat veel gaten vallen, kan een voorsprong niet behouden en geeft teveel weg zonder zelf te innen. In alle wedstrijden wordt er genoeg op het goal van de tegenstander geschoten 37 shots tegen Flyers, 33 tegen Rangers en 26 tegen de Bruins. Dus daar ligt het niet aan. Als Washington op zoek gaat naar zijn vorm, kan Sprong vast bij Ovechkin een lesje afmaken krijgen. Al neemt hij een fractie van de veel producerende Rus over, dan gaat hij het helemaal maken.

Deze week zijn er geen duels voor Washington, dus er kan genoeg getraind worden. Het duel tegen Philadelphia van afgelopen nacht ging eruit en de duels tegen Buffalo van donderdag en zaterdag zijn er ook afgehaald. Laviolette kan werken aan de automatismen. Sprong kan laten zien dat hij van nóg grotere waarde kan zijn.

Previous Trappers laat Crocodiles gevaarlijk terugkomen, maar wint wel
Next Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights op stoom