Tilburg kan niet recupereren tegen Herne na 2-0 achterstand

Ondanks de winterse omstandigheden ging Tilburg toch richting Herne. Alleen deze wedstrijd en die van de Eisbaren tegen de Piranhas gingen door. Tilburg moest na zeven overwinningen op een rij weer een nederlaag incasseren.

Herner EV – Tilburg Trappers

In de eerste twintig minuten was Tilburg van kiet af aan de aanvallende partij. Maar die konden de gehuurde goalie van Iserlohn Roosters Jonas Neffin niet passeren. Het dichtste bij kwam Jordy van Oorschot die de buitenkant van de paal aantikte. Met een schot net over de blauwe lijn. Beide teams kregen een powerplay maar ook daarin bleken beide goalies bij de les.

Persoonlijke fouten zorgen voor tegengoals

In de tweede periode waren het de mannen uit Herne die de Tilburgers al opvingen in hun eigen verdedigings vak. Herner stond hoog druk te zetten en slaagde daar wonderwel in. Tilburg had moeite om de puck het vak uit te krijgen. Fout uitverdedigen leverde in de zevenentwintigste minuut de openingstreffer op voor de thuisclub. Geprofiteerd werd er door Marcus Marsall. Terwijl Tilburg op jacht ging naar de gelijkmaker tijdens een powerplay werd puckverlies afgestraft. Richard Mueller kon alleen op Ian Meierdres afgaan en passeerde hem five hole shorthanded.

Ook in de derde periode waren de Duitsers de bovenliggende partij. Ian Meierdres moest in de eerste vier minuten al weer handelend optreden. Toch kwam das Anschlusstor op het bord. Max Hermens mocht opstomen naar de uitblinkende doelman Jonas Neffin en wist hem te passeren five hole. Lang genoot Tilburg er niet van want drie minuten later werd Alexei Loginov op het verkeerde been gezet door Maik Klingsporn die daarna in de verre hoek kon scoren. 3-1 werd uiteindelijk ook de eindstand en zoals Boroslav Subr in de persconferentie aangaf. Tilburg zal de volgende wedstrijden gedisciplineerder moeten spelen willen ze aan de goede kant van de score blijven.

Previous Toronto pakt koppositie, Flames winnen eerste Battle of Alberta
Next Derde nederlaag op rij voor Daniel Sprong met Capitals, Vegas sluipt naar top