Trappers beslist emotionele wedstrijd tegen Eisbären in laatste periode

Trappers IJshockey Hamm Eisbären

Een emotionele wedstrijd voor Tilburg Trappers. Wim, de opa van Jonne de Bonth, wilde zijn kleinzoon nog eenmaal in actie zien komen via Stichting Ambulance Wens. Trappers regelde de ontheffingen en zo geschiedde. Het duel werd pas in de laatste periode beslist door de Brabanders. Daarin werd de score uitgebouwd van 3-2 naar 7-3 en bleven de drie punten in Tilburg.

Tekst gaat onder de foto verder

Trappers IJshockey Jonne de Bonth

Trappers matig van start

Net als een week geleden kwamen de Tilburgers al vroeg op achterstand. Vanuit de powerplay scoorde Milan Svarc de 0-1 in de vierde minuut. In tegenstelling tot vorige week werden de kansen nu niet in de eerste twintig minuten door Tilburg benut. Deze wedstrijd stond de defensie van de Duitsers korter op elkaar. Tweede goalie Marvin Nickel liet zich in de eerste periode niet passeren. Hij was in totaal goed voor 29 reddingen. Ruststand: 0-1

Beter middenstuk

In de eerste minuut van de tweede periode kon Bartek Bison dan toch de Duitse goalie passeren. Hij maakte op assist van Reno de Hondt de gelijkmaker.

Tekst gaat onder de video verder

Drie minuten later, uit het niets. kwamen de Duitsers weer op voorsprong. Short side werd goalie Ruud Leeuwesteijn verrast, waardoor Milan Svarc zijn tweede van de avond maakte. Binnen 45 seconden in de 35te minuut werd de score omgedraaid en pakten de Tilburgers een voorsprong van 3-2. Het waren Kevin Bruijsten en Jonne de Bonth die verantwoordelijk waren voor de goals.

Tekst gaat onder de video’s verder

Verschil in slotstuk

Tilburg liet er in de derde periode geen gras over groeien. Max Hermens wist in anderhalve minuut tijd twee keer te scoren. De 4-2 gleed hij al liggend de goal in en de 5-2 werd gescoord vanuit een powerplay.

Ook vanuit de powerplay scoorde Gianluca Balla de 5-3 namens de bezoekers. Tilburg zette nog een keer aan en wist in de laatste twee minuten nog twee maal het net vinden. Wederom vanuit een man meer situatie wist Delaney Hessels een rebound binnen te tikken. Het slotakkoord was voor Reno de Hondt.

Jonne de Bonth werd tot Man of the Match verkozen en  de daarbij behorende bos bloemen bracht hij naar opa Wim. Vol trots liggend op de brancard nam hij de bloemen in ontvangst.

GOEDE ZAKEN

IJs en weder dienende gaan de Trappers zondag op bezoek bij de nummer zeven op de ranglijst Herne. Dat pakte een punt op bezoek bij koploper Scorpions door in overtime te verliezen met 6-5. Goede zaken dus voor Tilburg. De ranglijst wordt gevoerd op basis van het puntengemiddelde per wedstrijd. De Brabanders vinden zich op plaats twee terug, net voor Saale Bulls (0.07) en op 0.42 achterstand van koploper Scorpions.