SDE pakt winst na acht nederlagen, Göteborg weer met lege handen


In het sneeuwrijke Nederlandse weekeinde speelde Esther de Jong met Göteborg twee wedstrijden waaronder een tegen SDE met de andere Oranje dames. Twee keer was Göteborg er dicht bij maar even zoveel keren bleef men met lege handen staan. SDE wist weer eens te winnen. SDE speelt nog vier wedstrijden voordat de playoffs beginnen. Esther de Jong kan nog twee keer het ijs op.

LEES OOK: SDE niet beloond tegen Lulea

Göteborg – AIK 1-2

Het duurde tot vier minuten in de tweede periode voordat het eerste doelpunt viel. En het was Göteborg die de voorsprong pakte. Gescoord werd er door Jennifer Carlsson die in de verre hoek toesloeg. AIK draaide echter binnen 28 seconden in de derde periode de wedstrijd om. Estelle Forsberg strafte een turnover van Klara Seroiszkova genadeloos af. En Iveta Koka zorgde voor de winst. De overwinning betekent dat AIK richting SDE kruipt in de stand om plaats zeven en acht. SDE treft AIK op de laatste dag van de reguliere wedstrijden.

Göteborg – SDE

Göteborg ging de tweede periode in met een 1-0 voorsprong. Maar in die periode schoof SDE het duel hun kant op. De bezoekers maakten drie doelpunten in drie minuten tijd. Amy Budde, Lili Pinter op assist van Marée Dijkema en Savine Wielenga scoorden voor SDE. In diezelfde periode scoorde de thuisclub nog de aansluitingstreffer via Sandra Rannerud. Een penalty voor Savine Wielenga in de laatste seconden van de tweede periode. Zorgde ervoor dat de thuisclub de gelijkmaker kon scoren aan het begin van de derde periode. Via een powerplay goal van Sofia Gidsäter-Nicklasson. Uiteindelijk was het toch SDE die won. Op een assist van Julie Zwarthoed wist Megan Eady de game winner te maken en het was een langverwachte aangezien SDE acht opeenvolgende wedstrijden had verloren.

De stand:

op basis van deze stand en het moet raar lopen dat die no veranderd zullen de playoff wedstrijden worden

Lulea – AIK
Brynäs – SDE
HV71 – Modo
Linkoping – Djurgårdens

Previous Derde nederlaag op rij voor Daniel Sprong met Capitals, Vegas sluipt naar top
Next Toronto dendert door, spektakel in St. Louis