Dallas opent indrukwekkend, Sprong speelt 100e duel


Face-Off IJshockey NHL

Dallas opende eindelijk het NHL seizoen, nadat de Stars verplicht in quarantaine moesten. Het verpulverde bij het eerste optreden Nashville. Daniel Sprong speelde zijn 100e NHL wedstrijd en won met Washington van Buffalo.

Lees ook: Guus van Nes is bezig aan een imponerend seizoen

Dallas Stars – Nashville Predators 7-0

Vijf power play goals, 34 saves van Anton Khudobin, 4 punten (2G, 2A) van Joe Pavelski en John Klingberg had drie assists. Het leverde een 7-0 pak slaag op voor Nashville. Hallo allemaal. Dallas Stars is aan het seizoen begonnen.

Washington Capitals – Buffalo Sabres 4-3 SO

Daniel Sprong pakte weer dik tien minuten ijstijd mee, maar was met zijn lijn wel -2. De Capitals wonnen het eerste thuisduel van het seizoen na shootouts. John Carlson werd de match winner.

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 4-1

De eerste zege van Chicago is een feit. Detroit Red Wings werd de prooi van de Blackhawks. Kevin Lankinen maakte zijn NHL debuut met 30 saves, Patrick Kane pikte een goal en assist mee.

Minnesota Wild – San Jose Sharks 4-1

Cam Talbot ging er na 20 minuten vanaf bij Minnesota bij een stand van 1-1. Kaapo Kahkonen klaarde de klus voor de Wild met 17 reddingen. Joel Eriksson Ek pakte weer een goal en assist mee.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 5-2

De eerste nederlaag van Vegas dit seizoen is een feit. Arizona was simpelweg te goed en won verdiend. Conor Garland noteerde drie punten (1G, 2A) voor de Yotes.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 4-3 SO

Opnieuw won Pittsburg na een comeback. New York pakte een 3-1 voorsprong, maar verloor na shootouts. Filip Chytil maakte de mooiste goal van de avond, maar Kris Letang zorgde voor de winst van de Penguins.

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 4-2

2-4-0. Dat is de staat van Edmonton na zes duels. En dat is mager. Tot 2-2 liep het duel gelijk op, daarna zorgden John Tavares en Mitch Marner voor de vierde Leafs-zege van het seizoen.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 2-3 OT

Colorado boekte een benauwde zege in het Honda Centre. Het pakte twee keer een voorsprong, Anaheim knokte twee keer terug. Gabriel Landeskog werd in overtime de match winner voor de Avs.

Previous Diego Hofland velt Herner EV met vier goals
Next Montreal pakt koppositie, eerste nederlaag Tampa Bay