Diego Hofland velt Herner EV met vier goals


Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers heeft van de week afscheid genomen van Ryan Collier. Inmiddels is Noah Muller toegevoegd aan de selectie. Trappers speelde op papier een lastige wedstrijd tegen nummer drie Herner EV, maar wist redelijk makkelijk de punten binnen te halen.

Lees ook: Noah Muller nieuwe verdediger Tilburg Trappers

Tekst gaat onder de foto verder

Tilburg Trappers Noah Muller
Foto: Arie Leeuwesteijn

Forechecken succesvol

De eerste minuten was het aftasten aan beide zijden. Nadat Boet van Gestel voor een slashing call de strafbank op moest, profiteerde Trappers in ondertal. Diego Hofland passeerde goalie Bjorn Linda shorthanded. Op een schot van Kylian van Gorp kon de geboren Rotterdammer de rebound binnen tikken.

Tekst gaat onder de video verder

Hij herhaalde het kunstje in de laatste minuut van het eerste deel, doordat de Duitser Valentin Pfeifer de puck verspeelde aan de boarding door een vroege forecheck van Tijn Jacobs. Diego Hofland kon de puck langs de achterlijn ongehinderd richting de goal van Linda bewegen en passeerde hem met de forehand.

Tekst gaat onder de video verder

Auf wiedersehn Herr Linda

Na dertien seconden in de tweede periode maakte Hofland zijn perfecte hattrick. Drie goals op een rij. Na 28 minuten kon goalie Bjorn Linda naar de kant en werd hij vervangen door Jonas Neffin. Ondertussen was de score opgelopen tot 5-0 door goals van Reno de Hondt en Raymond van der Schuit.

Tekst gaat onder de video’s verder

In minuut 36 scoorde Hofland zijn vierde van de avond en de zesde voor de Brabanders en leek een monsterscore in de maak. Drie seconden voor de zoemer viel de eerste voor de Duitsers. Denis Fominych scoorde een intikkertje.

Tekst gaat onder de foto verder

Tilburg Trappers Vogelaar Bison
Foto: Arie Leeuwesteijn

In de derde periode namen de Trappers wat gas terug en werden de Duitsers ietsjes gevaarlijker. Via een powerplay kwamen de mannen uit Herne op 6-2. Met een afstandsschot verschalkte Colton Kehler Tilburg goalie Ian Meierdres. Vijf minuten voor tijd scoorde de Duitsers ook nog de 6-3 via Maik Klingsporn, maar spannender werd het niet meer in de laatste vijf minuten.

Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

NUTTIGE WINST

Een nuttige zege van Tilburg dat de tweede plek met verve verdedigde. Trappers heeft nu 44 punten, Hamburg en Halle volgen op respectievelijk één en twee verliespunten. Koploper Scorpions ging op eigen ijs onderuit, waardoor het gat naar de koploper slonk tot ‘slechts’ veertien punten. Zondag komt nummer negen Rostoch Piranhas op bezoek op Stappegoor.

Helaas konden door een technische storing de interviews met Noah Muller, Alexi Loginov en Colton Kehler niet uitgezonden worden.

Previous Los Angeles vloert Colorado, Bruins verslaan Flyers
Next Dallas opent indrukwekkend, Sprong speelt 100e duel