Guus van Nes bezig aan ontzettend sterke reeks


Guus van Nes Update

Guus van Nes kende een heerlijke start van het seizoen. De bijna 24-jarige aanvaller van Quinnipiac Bobcats trok zijn sterke opening door de afgelopen weken. In de laatste vier duels, knalden de Bobcats vier zeges op de teller. En Guus? Ontvangt veel complimenten.

Lees ook: Guus van Nes waanzinnig van start in Hamden

DUBBELE ZEGE TEGEN COLGATE

De laatste twee duels tegen Colgate leverden twee zeges op. Het eerste duel eindigde in een 4-3 overwinning in overtime. In het tweede duel was een goal van Ty Smilanic genoeg voor de winst. De assist? Die kwam van onze Guus van Nes. Afgelopen weekend stond de dubbel tegen Colgate op de rol. Guus startte twee keer in de Starting Six. Een signaal dat het goede spel van de Dordtenaar niet uit de lucht komt vallen. Beide duels eindigden in een 3-0 zege. Van Nes noteerde zondag opnieuw een assist, opnieuw afgemaakt door Smilanic.

Tekst gaat verder onder de video

‘HET GAAT LEKKER’

Tevreden gezichten in Hamden. Quinnipiac staat eerste in de ECAC rankings en in de Conference. Een lach van oor tot oor ontdekken we ook bij onze landgenoot. Logisch als je de laatste tijd veel in de ‘basisopstelling’ staat. “Ja, die starting six is erg fijn. Het geeft zeker een goede boost hoor. Het toont het vertrouwen aan dat de coach in je heeft en dat is top.” Het geluk spat van Van Nes’ zijn gezicht af, zeker met het oog op de afgelopen twee seizoenen, die écht niet makkelijk zijn geweest.

Tekst gaat verder onder de foto

Guus van Nes
Foto: LFlynnPhotos

“De Starting Six betekent natuurlijk ook dat je tegen de beste lijn van je tegenstander speelt. Dat maakt het tegelijkertijd ook een leuke uitdaging. Jezelf meten met de besten van de league.” De Bobcats draaien vooralsnog prima, maar van achterover leunen is geen sprake. “Ik denk dat er nog veel meer in deze groep zit. We worden elke wedstrijd beter en hebben écht een onwijs talentvolle groep. We hebben jongens die allemaal hard willen werken. Het werkt natuurlijk ook mee, dat je al drie duels geen tegengoal krijgt.”

‘OUDE ROT’

14 februari is niet alleen Valentijnsdag, maar ook de dag dat Van Nes een jaartje ouder wordt. 24 jaar staat er dan op de teller. Inmiddels is de Nederlander drie jaar onderdeel van het Bobcats programma, maar speelt pas zijn tweede seizoen. Toch verandert zijn rol binnen de ploeg. “Ik zie mezelf wel meer als een veteran binnen de ploeg en probeer ook steeds meer een leider te worden. Op natuurlijke wijze hoor.” zegt hij lachend.

Tekst gaat verder onder de foto

Guus van Nes
Foto: LFlynnPhotos

“Wat daarin wel lastig is, is dat je soms je eigen belangen aan de kant moet zetten voor de groep. Maar het is wel een rol waar ik graag nog meer in zou willen groeien dit seizoen.”

9 PUNTEN

Vijftien duels. Eén goal, acht assists, negen punten en een +/- rating van +7. Met die laatste rating is hij de koploper van Quinnipiac. Van Nes draait een veel beter seizoen dan vorig jaar. Hij heeft daarin voor zichzelf een doelstelling gezet. “Ik zou zelf graag boven de 20 punten uit willen komen dit seizoen. Dat is een persoonlijk dingetje.”

Tekst gaat verder onder de foto

Guus van Nes

Maar ook de ploeg in zijn geheel, met toch wel wat nieuwe gezichten, draait erg lekker op het moment. “Het seizoen is natuurlijk pas écht geslaagd als we als team elke trofee winnen die er te winnen valt. We willen de Cleary Cup pakken. En nationaal gezien zou een National Championship helemaal geweldig zijn natuurlijk!”, besluit Van Nes.

Tekst gaat verder onder de foto

Guus van Nes - pre game

Het mag duidelijk zijn. Van de ietwat aan zichzelf twijfelende Guus van Nes is niets meer over. Deze Guus is de Nederlandse power house van Quinnipiac Bobcats, sterkhouder op de vleugels. Komend weekend staat er een triple uitduel op het programma tegen Clarkson

Previous Buffalo Sabres en Anaheim Ducks pakken eerste overwinning
Next Daniel Sprong pikt eerste assist op, 500e punt MacKinnon