Daniel Sprong pikt eerste assist op, 500e punt MacKinnon


Face-Off IJshockey NHL

Een lekkere speelronde met zeven wedstrijden en 45 goals. Daarin het eerste punt van Daniel Sprong in het shirt van Washington, het 500e punt van Nathan MacKinnon en vier duels die in overtime beslist werden.

Lees ook: Daniel Sprong ‘here to stay’ of taxi squad

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 5-4 OT

De Caps verspeelden een 4-2 voorsprong in Pittsburgh na een dramatische tweede periode. Teddy Blueger scoorde shorthanded tijdens een 5-on-3. Sidney Crosby pakte de game winning goal en twee assists mee.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2-3

Colorado leek in een zetel te zitten na een 3-0 voorsprong. De Kings kwamen nog terug naar 3-2, maar konden de gelijkmaker niet forceren. Nathan MacKinnon pikte twee assists op, punt nummer 500 staat op de teller.

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 5-4 OT

Chicago wacht nog steeds op de eerste zege, knokte zich van 3-1 naar 3-4, maar zag Florida er met de punten vandoor gaan. Frank Vatrano besliste het duel in de extra tijd.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 3-2 OT

De tweede zege van Detroit, waar Bobby Ryan zijn vierde goal van het seizoen scoorde. Tyler Bertuzzi schoot na vijftien tellen de winnende treffer in overtime tegen de touwen.

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 3-4 OT

Na de prachtige 3-1 van Alex Galchenyuk leek er niets aan de hand voor Ottawa. Winnipeg rechtte de rug en pakte de winst in de extra tijd via Nikolaj Ehlers.

New York Rangers – New Jersey Devils 3-4

47 saves waren er voor Devils-goalie MacKenzie Blackwood. 3 New Yorkse goals op 50 schoten is te weinig. Dat bleek. Jack Hughes prikte er twee binnen voor New Jersey, dat met 4-3 van het ijs stapte.

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 3-0

Met 40 saves pakte Brian Elliot een shutout voor de Flyers, die het duel in de derde periode beslisten. Kevin Hayes had een goal en een assist. Buffalo staat op één zege in vier duels.

Previous Guus van Nes bezig aan ontzettend sterke reeks
Next IJshockey loopbaan Ryan Collier ten einde door hersenschudding