SDE en Göteborg puntloos afgelopen weekend


Op donderdag 14 januari speelde SDE tegen de koploper Brynäs in Gävle. En op zaterdag 16 januari kreeg Göteborg HV71 op bezoek. Beide teams met Nederlandse inbreng verloren hun wedstrijd.

Brynäs IF – SDE HF 6-0

Brynäs won de schoten verhouding met 22-7. Maar pas aan het begin van de tweede periode lukte het de thuisploeg een gaatje te vinden in het doel van Lindsey Post. Katerina Mrazova brak de ban met de 1-0 en het was het begin van een doelpuntrijke tweede periode. Brynäs ging van 0-0 naar 4-0 en scoorde daarna nog twee doelpunten in de derde periode. Na afloop gaf Maree Dijkema aan dat de eerste en derde periode prima waren van SDE. “Na de snelle 1-0 aan het begin van de tweede periode was er teleurstelling waardoor de tweede periode de mist in ging. In de derde periode herpakte we ons weer en konden we wederom goed tegenstand bieden. Brynas is wel een heel goed ingespeeld team met strakke passing en staat niet voor niks op de tweede plek. De wedstrijd voelde gewoon niet als een 6-0 nederlaag.”

Göteborg HC – HV 71 0-2

Göteborg kon niet winnen van HV 71. Maar pas halverwege de wedstrijd capituleerde de nummer laatst voor de nummer drie. Het was Sidney Morin die na 32 minuten spelen de nul van het bord haalde. De eindstand werd bepaald door Sanni Hakala. Zij bezorgde de ploeg uit Jönköping in de derde periode de 2-0. De vorige wedstrijd tussen beide teams werd 0-10 dus er was duidelijk een verbetering zichtbaar zei Esther de Jong. “Er had zelfs meer ingezeten, jammer dat we geen beter resultaat haalde.”

De stand per 18-01-2021

Previous Daniel Sprong 'here to stay' of 'taxi squad'
Next Buffalo Sabres en Anaheim Ducks pakken eerste overwinning