Eerste goal De Jong, Hamers scoort in overtime


Kayleigh Hamers scoorde de winnende goal in overtime voor SDE HF. Een dag eerder scoorde Esther de Jong (Göteborg HC) haar eerste goal in de SDHL. Desondanks werd er verloren in Jönköping.

Foto: Emil Särnehed

HV71 – Göteborg HC 8-3

Een ruime uitslag voor de jonge brigade uit Göteborg tegen de titelfavoriet uit Jönköping. In de Husqvarna Garden (deze zomer kreeg de thuishaven van HV71 deze nieuwe naam) was Göteborg HC, in vooral de eerste twee periodes, de mindere van de thuisploeg.

Na zes minuten spelen was de stand 2-0. Beide goals werden gescoord in de powerplay. Iets over de helft van het eerste deel sloeg echter Esther de Jong toe met haar eerste goal in de SDHL. Haar nuchtere reactie na de wedstrijd: “Aah, ja, die goal. Dat was een rebound.”

Maar dan wel een rebound die knap werd ingeschoten.

De tweede goal van Göteborg was een curieuze. Nadat de scheidsrechter floot voor een delayed penalty ging de goalie van HV van het ijs voor een extra aanvalster. Een van de speelsters van HV71 had dat niet door en gaf een pass terug…. die in de goal belandde en de stand op 6-2 bracht.

In de derde periode kwam Göteborg beter in het spel en lieten ze zien wat ze werkelijk kunnen op het ijs. Zeker tegen een ploeg als HV71 heb je niet genoeg aan twintig minuten goed spel. Het gaf echter wel een positief gevoel over de mogelijkheden van het jonge team.

De derde goal van GHC werd na een knappe turn-over van Wiktoria Sikorska, goed ingeschoten door de aanvoerster van het Poolse U18 team.

Esther de Jong was na afloop realistisch: “In de eerste en tweede periode domineerden ze wel maar in de derde periode lieten we zien wie we waren. Ze hadden best veel powerplay goals dus wel zonde.” Een grote lach verschijnt als ze het heeft over de 6-2: “Een heel goed team maar ze maakten ook een hele domme eigen goal tijdens een delayed penalty. Dat is dan wel leuk.”

SDE HF – Brynäs IF 1-2

SDE kreeg kans om revanche te nemen op Brynäs, het team dat hen vorig seizoen in de play-offs uitschakelde. Te veel straffen zorgden er echter voor dat SDE de tweede goal niet kon maken, ondanks het goede spel. De 0-1 werd door Brynäs op één van hun powerplays gescoord. Halverwege de wedstrijd werd het 0-2 voor de gasten.

Na goed voorbereidend werk van Kayleigh Hamers wist Magdalena Winbo de 2-1 te scoren. Ondanks verder aandringen van SDE viel de gelijkmaker echter niet en kon Brynäs weer als winnaar van het ijs stappen.

Magdalena Winbo (Foto: Mats Bekkevold)

SDE – Leksands IF 3-2 OT

Tegen Leksands IF kwam die gelijkmaker er uiteindelijk wel. SDE wist zelfs twee keer terug te komen in een wedstrijd waarin het misschien niet liep zoals verwacht maar waarin ze wel veerkracht toonden. Net zoals zaterdag viel de eerste tegengoal met een speelster van SDE op de strafbank, Julie Zwarthoed. De eerste periode werd toch nog met een gelijke stand afgesloten dankzij een goal van Alexandra Andersson.

Ook het tweede doelpunt van Leksand werd, aan het begin van de tweede periode, gescoord vanuit powerplay. Ook nu toonde SDE, dat de meer aanvallende ploeg was, veerkracht.
Toch moest het tot twee minuten voor het einde van de reguliere tijd wachten op de gelijkmaker.
Voorbereidend werk van Hamers, met haar tweede assist van het weekend, zorgde er voor dat Kelty Apperson de 2-2 kon binnenwerken.

Doordat in de resterende 123 seconden geen van beide ploegen meer scoorde, werd het overtime, drie-tegen-drie. Ook daarin lieten Appersson en Hamers zich zien. Deze keer was het Apperson met de assist en Hamers met de winnende goal.

In een reactie blikt Kayleigh Hamers terug op de twee gespeelde wedstrijden van afgelopen weekend: “Brynäs is gewoon een heel sterk team. Het was een close game en wij speelden als een team en gaven niet op. Jammer dat dan dat ene extra goaltje er helaas niet in ging. Tegen Leksands speelden we iets minder, denk ik. Ook hier bleven we echter doorgaan tot het einde en scoorden we gelukkig in de laatste minuten wel nog de gelijkmaker. Mooi dat we dan de winst nog in overtime kunnen pakken.”

Previous Dallas verslaat Tampa met 4-1 dankzij goalie Khudobin
Next Vadim Gyesbreghs verlaat Snackpoint Eaters Limburg