Dallas verslaat Tampa met 4-1 dankzij goalie Khudobin


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd één om de Stanley Cup werd een prooi voor Dallas Stars. Grote man was wederom goalie Anton Khudobin met maar liefst 35 saves.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 1-4 (DAL leidt finale met 1-0)

Tijdens de eerste periode was het aftasten met in totaal maar negen schoten op doel. Verdeeld over vijf voor Dallas en vier voor Tampa. De goals werden ook verdeeld. Beide teams scoorden. Wat is er nou mooier om je eerste NHL-goal te scoren in de eerste wedstrijd van de Stanley Cup finale? Dat gebeurde voor Dallas verdediger Joel Hanley. Hij kreeg de puck in het midden van het ijs, op een assist van Roope Hintz. Hanley had de hoek voor het uitzoeken.

Hij schoot de puck linksboven in het kruis. De gelijkmaker voor Tampa was zoals ze het noemen een pinball goal. Een schot vanaf de blauwe lijn door Blake Coleman. Ging via de scheenbeschermer van goalie Anton Khudobin, via de schaats van Yanni Gourde en de schaats van Roope Hintz in het net.

Vervolgens kregen de Stars aan het begin van de tweede periode twee powerplays. Maar ze konden Tampa goalie Andrei Vasilevski niet passeren. Dat lukte na 32 minuten wel. De puck werd gedumpt door Miro Heiskanen en met een backhand pass door Alexander Radulov kwam de puck bij Jamie Oleksiak. Die kreeg twee pogingen. De eerste werd gestopt en de tweede ging top shelf in de goal.

De Khudobin show

Drie minuten voor het einde van de tweede periode kreeg Tampa een grote kans. Anton Khudobin redde echter twee keer spectaculair:

 

Tampa kreeg het deksel op de neus. Deed Brayden Point nog een schot van richting veranderen dat tegen de lat stuiterde, op de uitbraak daarna was het Dallas rookie Joel Kiviranta die Vasilevski passeerde glove side in de slotseconden van de tweede periode. Na de toeter schoot Lightning speler Pat Maroon de puck richting de spelersbank van Dallas. Dat leverde hem een misconduct penalty op van tien minuten.

De derde periode was het Tampa tegen Anton Khudobin. Met maar liefst 22 schoten tegen twee. Die tweede van Dallas was wel een empty netter van Jason Dickinson. 

Op naar game twee. Dinsdag 02.00 uur. Wil je nog horen hoe de redactie de Stanley Cup Finale voorspelt hebben hoor je hier.

Previous Vooruitblik Stanley Cup finale, contract Sprong, free agent Alex Pietrangelo en Hart trophy
Next Eerste goal De Jong, Hamers scoort in overtime