Dallas verslaat Vegas in overtime en pakt voorsprong in series


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd drie in de Western Conference Final werd een prooi voor Dallas. De Texanen hadden daar een overtime voor nodig.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3-2 OT (Dallas leidt series 2-1)

Na veertig minuten leek het een kopie van de eerste wedstrijd te worden. Een 1-0 stand door een goal van Jamie Oleksiak die op de breakaway een forehand backhand move doet en zo Robin Lehner verslaat. Tevens is daar Stars goalie Anton Khudobin die tot dan alle 22 schoten van Vegas weet te stoppen.

Dat Vegas het duel niet besliste in de derde periode was onwerkelijk. Met een schotenverhouding van achttien om vier stond het na zestig minuten 2-2. In minuut 44 scoorde Shea Theodore de 1-1 vanuit een man meer situatie. Maar lang kon Vegas daar niet van genieten want drie minuten later schoot Jamie Benn de Stars weer op voorsprong. De terechte gelijkmaker viel doordat Mark Stone een schot van Alex Tuch van richting veranderde zeven minuten voor tijd.

De overtime duurde maar 31 seconden doordat Alexander Radulov een heel klein gaatje wist te vinden om Robin Lehner te passeren. Geniet van de goal in onderstaande video uit alle hoeken.

tekst gaat verder onder de video

De stand in de series is nu 2-1 in het voordeel van Dallas.

Previous Tampa verslaat New York nipt en pakt 2-0 voorsprong
Next SDHL van start met nog meer Oranje