Tampa verslaat New York nipt en pakt 2-0 voorsprong


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd twee in de Eastern Conference finale was niet te vergelijken met wedstrijd één. Zoals verwacht rechtte New York de rug, maar na zestig minuten stond het toch weer met lege handen door een late goal van Tampa. Islanders Brock Nelson moest de wedstrijd verlaten na een late hit van Alex Killorn. Barry Trotz dacht her het zijne van.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 1-2 (stand series 2-0 TBL)

Na de zeperd in de eerste wedstrijd begonnen de Islanders furies aan de wedstrijd. Met een wrister scoorde Matt Martin bij het eerste schot op doel. Hij verlengde een pass van Nick Leddy. Ondanks dat Tampa maar vier keer op goal schoot in de eerste periode wist met toch in de laatste fase de gelijkmaker te scoren. Met een slap shot was het Victor Hedman die de 1-1 in de touwen schoot. De tweede periode was vrij gelijkopgaand waarbij beide goalies hun doel schoon hielden. Zeven reddingen voor Andrei Vasilevskiy en zes reddingen voor Semyon Varlamov. In de vijftiende minuut van de tweede periode ging Brayden Point naar de kant met waarschijnlijk een hamstring blessure. Seizoen over?

De wedstrijd werd beslist negen seconden voor tijd. Oogcontact tussen Ryan McDonagh en Nikita Kucherov was voldoende om de winnende te kunnen maken. Een pass vanaf de boarding ging door de defensie van New York en vrijstaand in de face-off cirkel kon Kucherov uithalen in de korte hoek.

Previous Vegas verslaat Dallas, shutout Robin Lehner
Next Dallas verslaat Vegas in overtime en pakt voorsprong in series