Vegas verslaat Dallas, shutout Robin Lehner


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd twee van de Western Conference finale was er wederom één, waarin een goalie domineerde. In het eerste duel was het Anton Khudobin die een shutout pakte voor Dallas. Nu waren de rollen omgekeerd want Robin Lehner hield zijn goal schoon voor Vegas.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 3-0 (series tied 1-1)

De eerste periode was het vooral aftasten met maar dertien schoten op doel. Vijf voor Dallas en acht voor Vegas. Beide goalies hielden zonder grote problemen de stand op 0-0. Tijdens de tweede periode heersten vooral de Golden Knights. Goalie Khudobin kreeg negentien schoten te verwerken van de Vegas voorwaartsen. Op drie daarvan bleef hij het antwoord schuldig. Paul Stastny met een tip-in. Een powerplay goal van William Karlsson en een slap shot van Tomas Nosek. Dallas-coach Rick Bowness liet in de derde periode derde goalie Jake Oettinger zijn NHL-debuut maken. Niet omdat Khudobin zo slecht speelde, maar om hem rust te geven.

Oettinger wist in de derde periode alle vijf de schoten te stoppen en debuteerde dus met een clean sheet in de NHL. Golden Knights goalie Robin Lehner stopte alle 24 schoten van Dalles en pakte daarmee alweer zijn vierde shutout in zeven starts. Door de winst van Vegas is de stand in de Western Conference Final nu 1-1.

Previous Tampa Bay overklast New York en scoort acht keer
Next Tampa verslaat New York nipt en pakt 2-0 voorsprong