Tampa Bay overklast New York en scoort acht keer


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De eerste wedstrijd in de Eastern Conference finale werd een afstraffing voor New York. Acht goals kreeg men om de oren van de mannen uit Tampa.

Luister terug: De NHL Podcast met het vooruitblik op de Conference Finals

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 8-2

Binnen een minuut, het eerste schot op doel, lag de puck al achter Thomas Greiss in het net. De held van wedstrijd zeven werd de schlemiel van wedstrijd een. Na tien minuten kon hij al naar de kant.

 

Maakte zijn vervanger Semyon Varlamov dan indruk? Nee, die kon het ook niet oplossen. Na veertig minuten was de stand al uitgelopen naar 5-1. In de laatste periode werd de stand nog uitgebouwd naar 8-2. Brayden Point en Nikita Kucherov waren beiden goed voor vijf punten. Point scoorde twee goals en had drie assists, Kucherov scoorde een maal en gaf vier assits.

Waren de Islanders dan zo veel slechter? Nee, maar iedere fout werd keihard afgestraft door de Bolts. En als beide goalies niet hun beste wedstrijd spelen wordt het heel moeilijk om te winnen. Statistisch gezien was er niet zo’n heel groot verschil. New York met 24 schoten en Tampa met 34.
Toch denkt Lightning coach Jon Cooper dat het geen walk-over gaat worden.

 

Voor de Islanders is het uithuilen en opnieuw beginnen. Heeft dat weekje rust Tampa dan de juiste uitwerking? We gaan het zien. Donderdag a.s. om 02:00 uur is het tweede duel. Vannacht zullen Dallas en Vegas de sticks weer kruisen voor hun tweede finaleduel/

Previous Vooruitblik Conference finales en terugblik halve finales NHL playoffs
Next Vegas verslaat Dallas, shutout Robin Lehner