Yoren de Smet terug naar Bulldogs de Liège


Yoren de Smet

Zojuist maakten de Luikse Bulldogs een nieuwe aanwerving bekend. Yoren de Smet verlaat Eaters Geleen alweer na één seizoen en keert terug naar de Luikse club. Voor intimi geen gote verassing daar Yoren regelmatig gesignaleerd werd in Luik, indien Eaters niet het ijs op moest het voorbije seizoen.

Stevige Belgische versterking voor Bulldogs Luiks

De 25-jarige aanvaller speelde al BeNe League in het Luiks shirt tussen 2015 en 2019. En scoren deed hij er stevig met 85 punten in die vier seizoenen. Dat deed de Belgische winger ook voor de Eaters in Geleen. Ondanks de wisselvalligheid van Geleen vorig seizoen, was Yoren er goed voor 26 punten in de BeNe League.

Yoren de Smet Microz Eaters Geleen
Yoren de Smet (Foto: Robert Bos)

Médiacité zal Yoren weer zien flitsen

Een flinke offensieve versterking voor Bulldogs is de terugkeer van een gerijpte de Smet. “We zijn blij met de terugkeer van ‘verloren zoon’ Yoren. Samen met die andere Leuvenaar, Frank Neven, heeft Yoren immers al mooie tijden gekend bij ons. Toen hij een jaar geleden besloot elders te gaan spelen, waren we wat bedroefd. Anderzijds zagen we wel dat Yoren nog steeds goede contacten had met heel wat Luikse jongens. We zagen ook dat hij goed presteerde bij de Eaters. Dus toen we met elkaar spraken, voelden we allen wel dat de bereidheid bij iedereen aanwezig was om Yoren weer in onze kleedkamers, in onze groep op te nemen. Deze deal is dan ook vlot verlopen en we zijn blij dat we een sterke Belgische aanvaller aan onze roster kunnen toevoegen” aldus teammanager Louis Letté.

De geboren Leuvenaar, die als junior ook in Finland en in Canada speelde, kent Luik en Luik kent de Smet. Beiden weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. De spelersgroep zal Yoren sowieso met open armen ontvangen. Nu is het enkel uitkijken naar de samenwerking met de nieuwe Coach Uli Egen.

Previous Robin Van Calster tekent bij Kölner Haie
Next Transfer Talk: Mike Santaguida Bulldogs Luik