Face-Off NHL20 Toernooi: De play-offs gaan beginnen


NHL20 Banner

Afgelopen donderdag startte het allereerste NHL20 toernooi voor PS4 liefhebbers. Met 80 mensen werd het toernooi aangevangen. Jong, oud, BeNe League spelers, Nederlanders en Belgen in het buitenland, jeugdspelers en supporters, het toernooi is van iedereen en voor iedereen.

NHL20: BONTE VERZAMELING

Nadat de groepsindelingen bekend waren gemaakt barstte het toernooi los. 32 poules van 5 deelnemers moesten uitmaken wie zich gingen plaatsen voor de knockout fase. Elke poule had zijn eigen whatsapp groep om de zaken te regelen. “Wat opviel was dat het contact tussen iedereen ontzettend leuk is en er echt een hechte community is op het gebied van gamen.” zegt Ed Versteeve.

Tekst gaat onder de plaat verder

NHL20

ELK NIVEAU AANWEZIG IN BINNEN- EN BUITENLAND

Van ‘noob’ tot professional: elk niveau is aanwezig in het online evenement, dat inmiddels door de deelnemers als succes is bestempeld. “De reacties van de deelnemers zijn onwijs tof. Ik merk dat de behoefte best groot was en ze vinden het prachtig om te spelen. Je merkt toch dat er een gezonde competitie ontstaat en dat iedereen toch écht wel die play-offs wilde halen. Daar gaat het er ook vriendschappelijk aan toe, ondanks de eager to win. We spelen met een ‘winner takes it all’ principe: in één duel moet je het laten zien. Als je verliest, is het toernooi voorbij”

Tekst gaat onder de bracket verder

DE RACE NAAR EEUWIGE ROEM

Op zaterdag zijn alle nummers één en twee van de groepen aan elkaar gekoppeld en is de play-off bracket gelanceerd. Er is een grote delegatie van Chiefs Leuven aanwezig in de knock-out fase, drie BeNe League spelers (Heutmekers, Claassen en Laeremans), drie man van Dordrecht Lions, Tilburg, Nijmegen, Den Haag, Zoetermeer, Herentals, landgenoten in Amerika en Canada en ook Krefeld is present.

De jacht op het goud is geopend om de titel eerste winnaar van het NHL20 toernooi te mogen claimen. Zondag aanstaande wordt de finale gespeeld, samen met de strijd om het brons. Er zijn inmiddels heel veel vragen of het toernooi een vervolg krijgt. Na het succes van deze editie is het antwoord volmondig: JA!

Previous Quarantainetip: home workouts van PTI houden ijshockeyers fit
Next De Face-Off Switch & Mix Playlist