De Face-Off Switch & Mix Playlist


Switch & Mix Banner

Hier is hij dan! De Face-Off Switch & Mix Playlist. 10 mensen uit het ijshockey. 50 favoriete tracks. Chris Eimers, Ron Berteling, Vincent Morgan, Savine Wielenga, Ivy van den Heuvel, Myrthe Martens, Borya Kolyasnikov, Joep Leermakers en onze eigen hoofdredacteur Ed Versteeve leverden elk vijf platen aan. Elke woensdag en elke zaterdag krijgt één van onze Face-Off fans de mogelijkheid om vijf tracks eruit te halen en te vervangen door zijn of haar vijf favoriete tracks. Lekker interactief dus!

SWITCH & MIX: DE KEUZES

Dit is de opening van de Face-Off Switch & Mix Playlist.  Alle 10 de deelnemers geven een korte toelichting op één van hun gekozen tracks, waarom juist die in de lijst staat.

Tekst gaat verder onder de lijst

CHRIS EIMERS: FAITHLESS – WE COME ONE

Faithless is mijn favoriete band en live is Maxi Jazz echt een beest! Mijn favoriete concert ooit is dan ook Faithless in het Westerpark (Amsterdam) in 2010.

RON BERTELING: RARE EARTH – GET READY

Ik kom nog uit de tijd van de Golden Earrings met een S. Ik hou van alle muziek richtingen vanaf de jaren 70 tot aan nu, maar dat heeft ook met mijn stemming te maken. Het nummer Get Ready is voor mij speciaal vanwege de lange drumsolo. Vroeger heb ik die heel veel afgespeeld op weg naar wedstrijden. Maar dan wel op casettebandje!

VINCENT MORGAN: ARCADE FIRE – KEEP THE CAR RUNNING

Dit nummer werd bij ons jarenlang voor de wedstrijd opgezet in de kleedlokalen. Gewoon een lekker nummer!

SAVINE WIELENGA: OPGEBLAZEN FT. WILBERT PIGMAN – DE TOREADOR 

Het nummer herinnert me aan het moment dat we in Zweden te horen kregen dat het WK niet doorging. Ontzettend klote voelden we ons toen. Toch heb ik samen met Marée Dijkema een paar dagen later met het tweede team een wedstrijdje meegespeeld. Na afloop hebben we een uurtje keihard Nederlandse meezingers gedraaid in de kleedkamer en onder andere op dit nummer maar geprobeerd onze teleurstelling er een beetje uit te dansen en te lachen met zn tweetjes.

IVY VAN DEN HEUVEL: DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE – THE HUM

The Hum is voor mij heel speciaal. In het eerste jaar van de Oberliga draaiden wij die als wij een wedstrijd wonnen. Het jaar daarna overleed Guus, toen hebben wij het op zijn begrafenis gedraaid. Daarna hebben wij het als team nooit meer afgespeeld.

MYRTHE MARTENS: MARTIN SOLVEIG – HELLO

Deze is speciaal omdat dit ons nummer was in Australië toen we met Oranje wereldkampioen werden. Alles klopte, het team, de sfeer en iedere keer als ik dit nummer hoor, dan ben ik weer helemaal terug in Australië, springend op onze schaatsen op dit nummer!

BORYA KOLYASNIKOV:  ALEX GAUDINO FT. CRYSTAL WATERS – DESTINATION CALABRIA

Dit nummer doet me altijd terugdenken aan mijn tienerjaren. Daar heb ik mij heel goed geasumeerd!

JOEP LEERMAKERS:  FLEETWOOD MAC – EVERYWHERE

Everywhere is mijn favoriet. Ten eerste; de tekst zegt al heel veel. Je bent heel veel van huis. Vaak uren in de auto en dan denk je zo toch een beetje aan thuis. Verder maakt het nummer me altijd op een of andere manier vrolijk en haalt het veelal de zenuwen weg!

ALEXANDRE BREMER:  BOB SINCLAIR & SUGARHILL GANG – LALA SONG

For me this is a special song, because it’s our holidays song with my best friends from Paris. Every year we go on holidays together, rent a jeep Wrangler and play this song right away. It means that holidays have official started!

ED VERSTEEVE:  RAN-D – THE HUNT

Ik rij aardig wat afstanden voor Face-Off. Als ik dan op vijf minuten afstand ben van het stadion waar ik moet zijn, dan gaat deze keihard aan. Ik probeer me altijd op dezelfde manier op te laden voor een wedstrijd, zoals de spelers dat doen.

Previous Face-Off NHL20 Toernooi: De play-offs gaan beginnen
Next Brett Magnus ook volgend seizoen bij CAIROX HIJS Hokij