Tilburg Trappers klopt EXA Icefighters Leipzig met 7-2


Terugkeer

Zondagmiddag was het tijd voor de laatste (thuis)wedstrijd in de Oberliga Nord voor de play-offs. Het was eveneens de terugkeer van de lang geblesseerde Ryan Collier. De wedstrijd tussen Tilburg Trappers en EXA Icefighters Leipzig begon zeer spannend, maar eindigde uiteindelijk in een 7-2 overwinning voor de thuisploeg. Cindy Scheffers praat jullie bij.
(Tekst gaat verder onder de foto)

Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Zeer spannende eerste periode

De bezoekende ploeg liet vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk merken dat het hongerig naar de winst was. De ploeg van Cedric Steeg maakte het de Tilburgers zeker niet makkelijk. Goalie Ian Meierders had de handen vol aan de Icefighters. Af en toe kwam een Tilburger door de Duitse verdediging, maar dat resulteerde niet in een goal. Goalie Patrick Glatzel begon zijn wedstrijd ijzersterk. Dat maakte het gelijk een spannende wedstrijd. De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan, nadat de eerste periode zonder doelpunten tot zijn einde kwam.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Strijdlustig

Al binnen twee minuten in het middenstuk was het Leipzig dat als eerste op voorsprong kwam gedurende de powerplay. Gianluca Balla was goalie Meierdres te snel af tijdens de straf van Raymond van der Schuit. Trappers was echter zeer strijdlustig en het ging hard tegen hard. Lang lukte het niet om langs goalie Glatzel te komen, tot aan de 31e minuut. Het was Mitch Bruijsten die de eerste goal voor Tilburg wist te maken. En 25 seconden voor het einde van de tweede periode wist van der Schuit de thuisploeg op voorsprong te brengen. Met een score van 2-1 zochten beide teams voor de laatste keer van de wedstrijd de kleedkamers op.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Kevin Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Tilburg brak los

In de laatste periode kon nog van alles gebeuren. Beide teams hunkerden naar de overwinning. Zo bracht Dmitri Komnik aan het begin van de laatste periode de stand weer gelijk naar 2-2. Dat was reden voor een time-out. Na de time-out volgde een powerplay situatie voor Tilburg, die meer dan welkom was. Danny Stempher kon daar gebruik van maken en zette zijn team weer op een voorsprong van 3-2. 48 seconden later was het wederom van der Schuit die de voorsprong kon vergroten naar 4-2. Tilburg was los. Toen Wouter Sars in de 52e minuut naar de strafbank ging, zag coach Steeg nog maar één optie: goalie Glatzel eruit halen. Daardoor waren er vier Trappers op het ijs tegen zes Icefighters. Maar dat was voor de ploeg van coach Bo Subr geen reden tot paniek. Mitch Bruijsten kreeg in de 54e minuut de puck in bezit en kon hem zo in het empty net schieten. De 5-2 was gemaakt, maar daar bleef het niet bij. De 6-2 werd gescoord in de 58e minuut door Reno de Hondt en één minuut later zette Stempher de eindscore van 7-2 op het scorebord.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Foto: Arie Leeuwesteijn.

Oberliga Nord Meister

Na afloop van de wedstrijd nam captain Mickey Bastings namens zijn team de Oberliga Nord beker in ontvangst. Echter vroeg Bastings, stadionomroeper Ralph De Kort de beker in ontvangst te nemen zodat de teamcaptain de beker zelf niet hoefde aan te raken. Het was na winst op Herner EV al duidelijk dat Tilburg de titel Oberliga Nord Meister 19/20 binnen gesleept had. Vrijdag 13 maart zullen de play-offs beginnen.

Goals en interviews:

 

Previous Zesde nederlaag op rij voor Pittsburgh, Leon Draisaitl haalt de honderd
Next Heerenveen landskampioen na explosieve finale tegen Den Haag