Zesde nederlaag op rij voor Pittsburgh, Leon Draisaitl haalt de honderd


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst twaalf wedstrijden gisterenavond en nacht in de NHL. Met weer een paar opmerkelijke gebeurtenissen. Zoals voor Sidney Crosby die voor het eerst sinds 2006! zes keer achter elkaar verliest met Pittsburgh. Edmonton Oilers Leon Draisaitl die met twee goals en een assist op 102 punten staat. En daarmee elf punten voor staat op concurrent David Pastrnak die zelf inmiddels goal nummer 47 op het ijs legde. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Buffalo Sabres 5-2

Het was Clayton Keller die twee keer scoorde en een assist gaf voor de winst op Buffalo. Na twintig minuten was de stand nog 0-2 maar vijf unanswered goals waren de Sabres te machtig.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 3-2

De 24-jarige Duitser Leon Draisaitl pakte voor de tweede keer in successie de titel van century man. Wederom haalde hij honderd punten. Dit keer na 65 wedstrijden. Met zijn aandeel van twee goals en een assist is hij op dit moment de grote meneer in Edmonton. De mooiste goal van de avond werd gescoord door Kyle Connor die op een pass van Blake Wheeler na een magistrale actie de 1-2 aantekende. Winnipeg was de betere ploeg in periode twee en drie maar kwamen moeilijk voorbij goalie Mike Smith die 39 reddingen maakte.

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 2-3 SO

Duur puntenverlies voor de Panthers. Ondanks de vele mogelijkheden konden ze maar twee keer scoren tegen Corey Crawford die 38 reddingen maakte. Het was al de zesde thuisnederlaag op een rij voor Florida.

Los Angeles Kings – New Jersey Devils 2-1 OT

De zes game winning streak van Devils goalie Mackenzie Blackwood kwam tot een eind door de overtime winner van Adrian Kempe.

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 4-3 OT

Na 24 minuten was de stand al 3-0 voor de Canadiens. Drie unanswered  goals van de Hurricanes leverde in iedere geval een punt op voor beide teams. Het was Jeff Petry die met een mooie wrister op de breakaway toch de overwinning in eigen huis kon houden.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 2-3

Colorado kwam zag en overwon voor een achtste uitoverwinning op een rij. Avalanche goalie Pavel Francouz pakte dertig schoten van de Predators die door de nederlaag van de Jets tegen de Oilers de mazzel hebben dat de concurrentie niet echt dichterbij komt. Het ziet er naar uit dat ze met de Flames en Wild gaan strijden om twee plekken in de playoffs via de wildcard in de Western Conference.

New York Islanders – Boston Bruins 0-4

Met alweer zijn vierde shutout van het seizoen hield Tuuka Rask zijn goal leeg door alle 25 schoten te stoppen. Bruins Charlie McAvoy was goed voor drie punten (1G, 2A).

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 4-3 SO

Ex Oiler Sam Gagner scoorde de 3-3 in de derde periode zodat de Red Wings de achterstand tegen de Senators met onder andere twee goals van Artem Anisimov ongedaan konden maken. Helaas voor Detroit werd de game winning shootout gescoord door wederom Artem Anisimov.

San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins 5-0

De zesde nederlaag op een rij voor Pittsburgh. Sharks goalie Martin Jones pakte zijn 23ste shutout van zijn carrière en de tweede van het seizoen. Hij stopte alle dertig schoten van Pittsburgh. Met een goal en een assist waren Evander Kane en Timo Meier trefzeker.

St. Louis Blues – Dallas Stars 4-3 SO

Een 3-1 voorsprong voor de Blues verdween als sneeuw voor de zon in St. Louis. Mede dankzij John Klinkenberg die negentien seconden voor tijd de gelijkmaker scoorde voor Dallas. In de shootouts was het Ryan O’Reilly die de game winner maakte en zo voor de derde keer dit seizoen de Blues een zeven game winning streak zag halen.

Tampa Bay Lightning – Calgary Flames 4-3

Vier nederlagen op een rij voor de Lightning werd een halt toegeroepen tegen de Flames. Die daarmee alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden lijden. De special teams deden hun werk goed. Twee powerplay goals en een shorthanded goal waren voldoende om de 3-0 voorsprong te pakken. De Flames maakte het nog wel spannend maar konden niet de gelijkmaker produceren.

Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks 4-2

Mede doordat Florida alweer voor de vierde keer verloor in vijf wedstrijden en Toronto er vier won van de laatste vijf blijven de Maple Leafs stevig op de derde plaats staan in de Atlantic Division met inmiddels vijf punten voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld op de Panthers. De game winning goal werd gescoord door verdediger Martin Marincin die zijn eerste van het seizoen maakte.

Previous Leuven en Nijmegen wippen over Geleen heen, Zoetermeer sluit af met winst
Next Tilburg Trappers klopt EXA Icefighters Leipzig met 7-2