Leuven en Nijmegen wippen over Geleen heen, Zoetermeer sluit af met winst


Chiefs Leuven
Foto: Chiefs Leuven

Drie duels op de zaterdag waar Leuven en Nijmegen moesten winnen om over Geleen heen te gaan in de stand. Beide teams pakten inderdaad de zeges tegen respectievelijk Trappers en Phantoms. Zoetermeer sloot het seizoen af met winst op Luik Bulldogs, maar loopt de play-offs mis.

CHIEFS LEUVEN – TILBURG TRAPPERS BNL 7-5

De mannen uit Leuven moesten winnen om minimaal plek 6 op te eisen in de stand. Dan moest het afrekenen met de mannen van Trappers. Een opdracht waarvan iedereen dacht ‘dat het wel moest lukken’. Dat klopte ook, al verzetten de jonge Brabanders zich met hand en tand.

Trappers Toekomstteam
Foto: Chiefs Leuven

Keanu Evers verving de geblesseerde Ryan Malinowski bij Leuven, dat aardig startte en een vroege voorsprong pakte via Adam Logozzo. Het publiek zal echter geschockeerd hebben gekeken naar het scorebord na dik tien minuten ijshockey, want daar stond toch écht 1-2 op. Niels Lemans zorgde er met twee treffers voor dat het Leuvense publiek meer nagels moest bijten dan hen lief was. Toch herstelde de thuisploeg de ‘pikorde’ weer voor de eerste dweil via Alec James en Adam Logozzo.

Chiefs Leuven
Foto: Chiefs Leuven

Ook in het tweede deel gaven de Trappers zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Nadat Ben Boute de marge op twee had gebracht, sloeg R0y Ansems weer terug voor de jonge Trappers. Rino Dhondt en Alec James trokken de stand naar 6-3, maar nog was het niet gedaan.Wouters Sars zette Tilburg weer dichterbij. Diezelfde Sars zorgde ervoor dat er nog acht minuten vol spanning waren op de IJsbaan in Leuven, toen hij voor 6-5 tekende. Iniaz Steyaert maakte aan alle onzekerheid een einde door een minuut voor tijd de beslissende goal binnen te werken.

Drie punten voor Leuven, dat in de stand hoogstwaarschijnlijk op plaats zes zal eindigen. Dan moet Nijmegen dinsdag winnend afsluiten tegen Tilburg.

ANTWERP PHANTOMS – SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN 2-17

Nijmegen kende de opdracht voor aanvang van het duel: vier punten uit de laatste twee duels leveren plek vijf op en een play-off serie tegen Luik Bulldogs. Een gekortwiekt Antwerp bleek niet opgewassen tegen de Nijmeegse scoringsdrift.

In de openingsperiode deed Nijmegen nog relatief ‘mak aan’ in Deurna. Harley Verkroost en Branden Eden zorgden voor een 0-2 eerste ruststand. In het middenstuk ging de kraan voor het eerst vol open en liep Nijmegen weg naar 1-8, door onder meer twee treffers van Nick de Jong. Voor Antwerp zorgde Senne Schriks voor ietwat vreugde in de Belgische harten.

Select 4-u Devils Nijmegen
Foto: Kurt Tops

Periode drie werd één grote schiettent op Ruggeveld II. Niet minder dan 10 treffers vielen er te noteren, waarbij de Devils er negen binnenlegde. Mooi om te zien: de eerste goal van Casper Lepoutre in het shirt van Nijmegen. Nick de Jong (2G, 5A), Jeffrey Melissant (4G, 2A) en Levi Houkes (2G, 4A) hadden een productieve avond voor de Nijmegenaren, die dinsdag aan een punt genoeg hebben tegen Trappers om plek vijf op te eisen.

ZOETERMEER PANTERS – LUIK BULLDOGS 9-6

Zoetermeer en Luik speelden om ‘des keizers baard’. Panters kon met geen mogelijkheid de play-offs meer halen, Luik wist dat plaats vier niet in gevaar zou komen en plaats drie niet meer haalbaar was. De ploegen schotelden het publiek in de Silverdome een lekker duel voor.

Binnen twee minuten hadden beiden ploegen de netten al laten bollen. Jessyko Bernard zette Luik op voorsprong, Thomas Borgman zorgde voor de gelijkmaker. Twee minuten later was de score al verdubbeld. Dusan Kmec en Alexandre Bremer waren de gevierde mannen. Diezelfde Bremer wist met zijn tweede van de avond de eerste ruststand op 2-3 te zetten.

Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

In het middenstuk kwam de thuisploeg goed terug. Rond het half uur had het een 5-3 voorsprong te pakken. Joy Turpijn zorgde voor de gelijkmaker, waarna wonderschone treffers van Jared Henderson en Martijn Geerligs elkaar opvolgden. 42 tellen later was het 5-4, door opnieuw een prachtige goal, van Jessyko Bernard. Ook Ferenc Kocsis zorgde dat zijn naam op de sheet kwam, door voor de 6-4 te zorgen.

Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

In het slotstuk dacht Joy Turpijn de genadeklap uit te delen, maar dat liep anders. Opnieuw Bernard en Bryan Kolodziejczyk brachten de Belgen terug naar 7-6. Berry Donders zorgde met een mooie short-side goal opnieuw voor een marge van twee, waarne Jared Henderson het lege net vond voor de 9-6 uitslag. Een mooie wedstrijd voor het publiek om mee af te sluiten, maar Zoetermeer wist dat het een winst zonder impact was op de ranglijst. Zij eindigen als negende.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 20 16 0 1 3 49 +58
2 CAIROX HIJS Hokij 20 14 2 1 3 27 +50
3 ERA Renomar HYC 19 13 2 1 3 44 +78
4 Luik Bulldogs 19 11 2 0 8 37 +32
5 Chiefs Leuven 20 9 1 1 9 30 +4
6 Select 4-u Devils 19 9 0 2 8 29 +45
5 Microz Eaters Limburg 20 9 0 2 9 29 +34
8 Mechelen Golden Sharks 19 8 0 0 11 24 +4
9 Zoetermeer Panters 20 6 3 0 11 24 -15
10 Antwerp Phantoms 19 2 0 1 16 7 -137
11 Trappers BNL Team 19 0 0 1 18 1 -153
Previous Vegas dendert door, Philadelphia wipt over Pittsburgh heen
Next Zesde nederlaag op rij voor Pittsburgh, Leon Draisaitl haalt de honderd