Vegas dendert door, Philadelphia wipt over Pittsburgh heen


Face-Off IJshockey NHL

Maar vijf wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL met een paar opmerkelijk uitslagen. Vegas wint voor de achtste keer op een rij. Pittsburgh verliest voor de vijfde keer op een rij en is gepasseerd door Philadelphia op de ranglijst. En voelt inmiddels de hete adem in de nek van de Islanders. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 3-2

Ondanks de vele trades die de Ducks deden op deadline day wonnen ze inmiddels wel de tweede wedstrijd op een rij. Nieuwe aankoop Danton Heinen die van de Bruins kwam scoorde een goal. De game winning goal kwam echter van Brendan Guhle. Jason Zucker scoorde de twee goals voor Pittsburgh die er nu vijf op een rij verloren.

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 2-3

De Hurricanes waren de betere maar konden van de 47 schoten op het doel er maar twee achter Pavel Francouz krijgen. Met twee goals was Tyson Jost de belangrijke man aan de kant van de Avalanche. Eveneens scoorde Hurricane Teuvo Teravainen er ook twee. Ze staan inmiddels vier punten achter op een wild card plek.

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 0-5

Minnesota pakt de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden en blijft zo hoop houden op een play-off plekje terwijl de Blue Jackets verder afzakken in de stand. Ze hebben nu nog de laatste wild card plek maar hebben drie wedstrijden meer gespeeld dan Carolina en de Rangers die twee punten achter ze staan. Wild goalie Alex Stalock pakte een shutout door alle 24 schoten te pakken.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 5-2

De tiende uitoverwinning voor de Rangers op een rij werd een halt toegeroepen door de Flyers. Vier assists gaf Jakub Voracek en Claud Giroux scoorde twee keer. De Rangers verloren Chris Kreider met een gebroken voet. Hij blokte een schot van Philippe Myers. Hij zal daardoor voorlopig uitgeschakeld zijn.

Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres 4-2

De eerste wedstrijd voor goalie Robin Lehner in het kostuum van de Knights eindigde in een overwinning. Met 32 saves had hij daar een groot aandeel in. Het verschil werd gemaakt in de derde periode nadat de stand na veertig minuten 1-1 was. Twee goals scoorde  Reilly Smith voor de Knights in de laatste periode en zorgde daardoor voor de achtste overwinning op een rij.

Previous Zoetermeer uitgeschakeld, Herentals en Den Haag strijden verder om plek twee
Next Leuven en Nijmegen wippen over Geleen heen, Zoetermeer sluit af met winst