Tilburg Trappers King of the North na ruime winst op runner-up Herner EV


Dinsdagavond was het dan eindelijk zo ver, de kraker van een wedstrijd tussen de koploper en de runner-up van de Oberliga Nord. Geheel tegen alle verwachtingen in walste Tilburg Trappers gemakkelijk over Herner EV heen, wat resulteerde in een monsterscore van 7 tegen 1. Daarmee pakt het team van de trotse coach Bo Subr in zijn vijfde Oberliga seizoen voor de derde achtereenvolgende keer de Meisterschaft van de Oberliga Nord.

(Tekst gaat verder na de foto)

Ninho Hessels in actie tijdens de wedstrijd. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Vlammende start

Zoals verwacht creëerden beide teams kansen. Het was Tilburg dat als eerste scoorde, al in de vijfde minuut. Wouter Sars opende daarmee het doelpuntenfestijn. Wat geheel onverwacht was, was dat Herne vervolgens totaal geen tegenstand bood. Vlak na dit razendsnelle doelpunt, was het namelijk weer complete chaos voor de goal van Björn Linda. Danny Stempher kon een minuut later de score verdubbelen en Jordy van Oorschot maakte daar zelfs de 3-0 van. Het ging al vrij vroeg in de wedstrijd totaal mis bij de runner-up. Het was totale chaos, vooral in de verdediging. Nadat Linda nummer vier, gemaakt door Kevin Bruijsten, doorliet, hield hij het voor gezien. Een goaliewissel en een nodige time-out volgde. Voor Tilburg ging de wedstrijd van een leien dakje, maar niet met twee vingers in de neus. Af en toe jaagde de uitploeg op een doelpunt, maar Ian Meierdres stond standvastig in zijn goal. Na deze periode vol verrassingen gingen de teams met een tussenstand van 4-0 van het ijs af.
De 3-0 van Jordy van Oorschot:
(Tekst gaat verder na de video’s)
De 4-0 van Kevin Bruijsten:

Herne niet gefocust 

Ook in het middenstuk oogde Herne niet gefocust. Het was coach Danny Albrecht niet gelukt om zijn team wakker te schudden in de pauze. Linda keerde ook niet meer terug op het ijs. De uitploeg kwam zeer gefrustreerd over en dat was ook te zien in hun speelstijl. Het was Max Hermens die met een short-handed goal de glorieuze tussenstand van 5-0 op zijn naam kon zetten in de 32e minuut. Het leek er sterk op dat de wedstrijd voor Herne was gespeeld. Met slechts één doelpunt erbij op het scorebord gingen beide teams de laatste pauze in.
(Tekst gaat verder na de foto)
Ian Meierdres in actie tijdens de wedstrijd. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Tegentreffer

In de laatste periode was de thuisploeg nog steeds op dreef. De 6-0 werd door Diego Hofland in de 47e minuut binnen getikt en Raymond van der Schuit was Lukas Schaffrath in de 49e minuut te snel af. Met een tussenstand van 7-o leek een shut-out voor Meierdres heel dichtbij. Met nog tien minuten op de teller, leek Herne gebrand te zijn op een goal. Een flink aantal schoten op goal volgde, maar Meierdres keepte zeer goed. Het resulteerde uiteindelijk in één goal voor de ploeg uit Herne. De 7-1 viel acht minuten voor tijd door Artjom Alexandrov. Wederom de eindstand. Met deze wedstrijd, waar de Tilburgers trots op mochten zijn, kon het team zich voor de derde keer op rij, uitroepen tot Oberliga Nord Meister.
De 6-0 van Diego Hofland en de 7-0 van Raymond van der Schuit:
(Tekst gaat verder na de video)

Interviews

Previous UNIS Flyers Heerenveen, favoriet in de Eerste Divisie, Senna Peeters en een jaar bij de bond
Next Pittsburgh pakt koppositie in Metropolitan divisie af van Washington