Lightning als eerste team naar de veertig overwinningen, Capitals lijden weer een nederlaag


Face-Off IJshockey NHL

Gisteren was het Presidents Day in Amerika waardoor er weer een aantal wedstrijden startte in de middag. Voor ons wat dat dus gisterenavond en vannacht. Vijf wedstrijden werden er gespeeld in de NHL. En met nog gemiddeld tweeëntwintig wedstrijden te gaan wordt het spannender en spannender in de strijd om de play-off plekken. Het staat allemaal zo dicht bij elkaar dat twee misstappen je van plek twee naar plek vijf brengt. Tampa Bay Lightning won als eerste team in de NHL voor de veertigste keer dit seizoen. Meer dan genoeg om over bij te praten. Dat doet voor jullie Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – New York Islanders 2-1

Door deze nederlaag van de Islanders hijgen in de metropolitan divisie Columbus, Philadelphia en Carolina in de nek. Iedere misstap kan fataal zijn. Na een snelle voorsprong voor de Coyotes in de eerste periode door Clayton Keller werd er in de derde periode nog een keer door beide teams gescoord. Echter Arizona goalie Antti Raanta liet zich daarna niet meer passeren zodat de Islanders voor de derde keer op een rij verloren.

Calgary Flames – Anaheim Ducks 6-4

Anaheim kwam op een 3-1 voorsprong in de 43ste minuut van de wedstrijd. En de zesde thuisnederlaag op een rij leek in de maak voor de Flames. Echter zover kwam het niet. Mede dankzij een hattrick van Andrew Mangiapane kom men in Calgary de score ombuigen van 3-1 achter naar een 6-4 overwinning.

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 3-4 OT

Een nieuw franchise record voor Tampa Bay. Elf overwinningen op een rij. Cameron Gaunce scoorde de 2-1 voor Tampa met zijn eerste goal van het seizoen. Na de 3-1 voorsprong kwamen de Avalanche nog terug tot 3-3. Maar in overtime was het Nikita Kucherov die ervoor zorgde dat Tampa het eerste team in de NHL is dit seizoen met veertig overwinningen.

San Jose Sharks – Florida Panthers 3-5

Door deze winst blijft Florida in de nek hijgen van Toronto voor een plek in de play-offs. Na veertig minuten was er nog maar een goal verschil in de tussenstand maar in de derde periode ging het nog steeds zo verder. 3-1 werd 3-2, 4-2 werd 4-3 maar in de laatste minuut was het Victor Trochek die de genadeklap uitdeelde aan de Sharks.

Vegas Golden Knights – Washington Capitals 3-2

Sinds Alexander Ovechkin op 698 treffers staat is het kommer en kwel bij de Capitals. Vandaag verloren ze alweer voor de vierde keer in vijf wedstrijden. Vegas pakte een 3-0 voorsprong na veertig minuten. In de laatste periode kwamen de Capitals wel terug door twee goals van T.J. Oshie, maar verder kwam men niet.

Previous Wild bowling weekje voor Daniel Sprong
Next Van Nes trakteert zichzelf op een goal bij winst Bobcats