Wild bowling weekje voor Daniel Sprong


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week geen airmiles verkegen voor vluchten naar Anaheim, maar gewoon weer vertrouwd op zijn gemak bij San Diego Gulls.

Bowlende meeuwen

Teambuilding is zeer belangrijk in het ijshockey, vandaar dat op woensdag 12 februari Sprong met zijn team een bowlinguitje met fans had staan. En dat Daniel goed op zijn plek is in San Diego bewijzen de foto’s wel.

Iowa Wild – San Diego Gulls (3-0)

Valentijnsdag was voor Sprong niet een goeie dag dit jaar. Op bezoek bij het AHL filiaal van Minnesota Wild, gingen Sprong en zijn Gulls met 3-0 onderuit. Het was in de derde periode Gerry Mayhew die met een hattrick de eindstand bepaalde. Sprong kwam niet verder dan een schot op goal.

Iowa Wild – San Diego Gulls (2-5)

Een dag later op dezelfde plaats met dezelfde tegenstander kreeg Sprong zijn revanche voor de vorige wedstrijd. Niet alleen scoorde Sprong de gelijkmakende 1-1 vanuit een powerplay. Ook wonnen de Gulls met 5-2. Verder noteerde Sprong vier schoten op goal en moest hij wegens high sticking twee minuten de strafbank op.

Play-offs

Mocht Daniel Sprong met zijn San Diego Gulls nog kans willen maken op een eventuele plek in de play-offs dan wordt het wel tijd dat er punten gepakt gaan worden. Waar de Gulls in het begin van het seizoen nog onnodig punten miste, is het nu vooral van belang dan Anaheim Ducks coach Dallas Eakins het team met rust laat. Of je roept jongens op en je houdt ze bij het grote team, of je laat je AHL team intact omdat San Diego op volle kracht een team is die wel eens serieus mee zou kunnen spelen om de grotere prijzen. En wat betreft Daniel? Die heeft met 100 games in de AHL toch een mooie puntentotaal van 43 goals en 49 assists. En met een totaal van 92 punten, doe je het helemaal zo gek nog niet. Like wij zelfs keihard bij Face-off!

Previous Twee goals Zwarthoed niet genoeg voor winst SDE
Next Lightning als eerste team naar de veertig overwinningen, Capitals lijden weer een nederlaag