Twee goals Zwarthoed niet genoeg voor winst SDE

Het aantal gewonnen wedstrijden bleef voor SDE HF op 15 staan dit SDHL seizoen. Daarmee sloten de dames uit Stockholm het slotweekend niet in stijl af. Aangezien dit het eerste seizoen is dat de ploeg de play-offs haalde, zou een overwinning in het laatste weekend van de reguliere competitie verdiend zijn geweest. Het liep dus anders.

Brynäs IF – SDE HF 4-1

Twaalf minuten te langzaam en niet goed ijshockey. Die deden SDE tegen Brynäs IF de das om. Na twaalf minuten stond de thuisploeg al op 4-0 en dan is het tegen de nummer drie van de competitie geen gemakkelijke opgave meer om terug te komen. De resterende 48 minuten lieten de debutaten van de komende play-offs hun tegenstander in de eerste ronde zien wat ze wél konden.

Met fysiek sterk spel drukten ze Brynäs terug en lieten zien nooit op te geven. Tot meer dan één goal resulteerde dat echter niet. Op aangeven van Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed wist Leanne Ganney de 4-1 binnen te werken.

Tekst gaat onder de foto verder

goal
Brynäs IF – SDE HF – Ganney scoort de 4-1 (Foto: Sebastian Petersson)

Coach Shane Warschaw was niet tevreden over de gehele zestig minuten maar zag toch aanknopingspunten na de wedstrijd: “Zoals we na de 4-0 speelden, moeten we in de play-offs spelen om onszelf een kans te geven om te winnen.”

Leksands IF – SDE HF 4-3 OT

Door de uitslagen op vrijdag was SDE al zeker van een zesde plek op de ranglijst. Ze waren niet meer in te halen en konden zelf niet meer doorstoten naar een vijfde plek. Toch werd er nog volop gestreden voor de punten. Daarvoor moest het twee keer een achterstand wegwerken. De eerste keer na de 1-0. Julie Zwarthoed wist in de tweede periode, de schade die een periode eerder was opgelopen, recht te trekken door de 1-1 te scoren.

Leksand was eigenlijk al zeker van een achtste plaats. Alleen een monsterscore zou nog een zevende plek hebben kunnen betekenen. De 3-1 voorsprong die het in het middenstuk kreeg was daar bij lange na niet genoeg voor. Zeker niet toen Zwarthoed met haar tweede treffer de 3-2 scoorde.

In de derde periode gaf Zwarthoed ook nog de assist voor de 3-3 die werd gescoord door Lili Pinter. SDE zette nog wel aan voor de 3-4 maar het bleef gelijk en overtime zou uitkomst moeten bieden.

Het extra punt bleef achter in Leksand en met één punt in de koffer werd SDE terug naar Stockholm gestuurd.

Shane Warschaw keek vooral naar de positieve punten en keek alvast vooruit naar de eerste ronde van de play-offs. “Dit was niet zoals we het seizoen wilden beëindigen, met verlies. We hebben echter tot het einde hard gevochten om de wedstrijd te beslissen. Het is zuur om in overtime te verliezen. Nu richten we ons op woensdag en de eerste play-off game. Daarin betekent reguliere competitie niets meer. De tellers staan weer op nul en in een nieuwe serie kan alles gebeuren.”

Julie Zwarthoed toont zich strijdbaar richting de play-off serie tegen Brynäs. “Vrijdag hebben we door persoonlijke fouten de wedstrijd verloren. Zaterdag had het ook beter gekund. We zijn ons nu aan het focussen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tegen Brynäs, we kunnen van ze winnen.”

SDE HF – Shane Warschaw (Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl)

Eindstand SDHL en eerste ronde play-offs

In de eerste ronde is Brynäs IF de tegenstander in een best-of-three. SDE speelt de eerste wedstrijd thuis op woensdag. De tweede wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld en is in Gävle. De eventueel derde wedstrijd wordt, op zondag, ook in Gävle gespeeld.

Na 36 ronden heeft HV71 het puntenrecord in de SDHL verbeterd. Nooit eerder wist een ploeg hierin 99 punten of meer te behalen.

RK Team GP W OTW OTL L TP GF:GA (GD)
1 HV 71 36 32 1 1 2 99 170:52 (118)
2 Luleå HF 36 24 4 1 7 81 141:61 (80)
3 Brynäs IF 36 21 4 3 8 74 140:99 (41)
4 Djurgårdens IF 36 21 1 4 10 69 96:77 (19)
5 AIK 36 14 3 1 18 49 73:97 (-24)
6 SDE HF 36 11 4 4 17 45 68:88 (-20)
7 Linköping HC 36 10 3 4 19 40 73:107 (-34)
8 Leksands IF 36 10 3 3 20 39 91:133 (-42)
9 MODO Hockey 36 7 3 3 23 30 66:116 (-50)