Nashville, Winnipeg houden hoop op wild card, Oilers nu eerste in Pacific

Gisterenavond en afgelopen nacht waren er negen duels in de NHL. Vorig seizoen schreef Oilers Leon Draisaitl geschiedenis door als eerste Duitser meer dan honderd punten te halen in de NHL. Dat lijkt hij weer te gaan herhalen. Met nog 23 wedstrijden te gaan staat Draisaitl al op 95 punten. Dertien punten voorsprong op de nummer twee David Pastrnak. De strijd om de wild card plekken helemaal open ligt. En daarnaast dus heerlijk spannend is en een aantal rookies hun eerste NHL-goal van het seizoen scoorden. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 5-2

Het enige wat te vermelden waard is met betrekking tot Toronto is dat rookie Egor Korshkov in zijn eerste wedstrijd meteen zijn eerste NHL-goal maakte. Het verschil werd gemaakt doordat Buffalo binnen anderhalve minuut in de derde periode drie keer scoorde. Jack Eichel, Kyle Okposo en Jimmy Vesey velde het vonnis.

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers 3-4 OT

De Oilers speelden hun derde wedstrijd binnen 55 uur. En ze hadden de overtime nodig, maar die werd uitstekend benut. Redde Mike Smith twee keer op Sebastian Aho, in de tegenstoot was het Draisaitl die met een backhand pass de puck op maat gaf aan Josh Archibald en die met een mooie schijnbeweging James Reimer five hole het nakijken gaf. Het was de tweede goal voor Archibald van de avond en voor Draisaitl zijn tweede assist.

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 4-3 SO

Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat zowel Andy Greene en Blake Coleman werden getrade. De Devils zetten duidelijk in op verjonging van het team. Taylor Hall werd al een aantal weken eerder over gedaan naar de Coyotes. Met maar liefst 52 reddingen was Devils goalie Mackenzie Blackwood duidelijk aanwezig. Veertien shootouts werden er genomen en Jesper Bratt scoorde de game winning shootout. Terwijl Columbus rookie Andrew Peeke zijn eerste NHL-goal maakte. Ook Devils rookie Nicholas Merkley kreeg de begeerde puck met zijn eerste.

Nashville Predators – St. Louis Blues 2-1

De Blues verloren voor de vijfde keer op een rij. Kyle Turris besliste het duel twee minuten voor tijd door met een wrister Jordan Binnington te passeren. En zette met de winst weer een stap in de richting van de wild cards.

New York Rangers – Boston Bruins 1-3

De Bruins wonnen alweer voor de negende keer van de laatste tien wedstrijden. Na 49 minuten werd het weer spannend toen Mika Zibanejad met een powerplay goal de stand op 1-2 bracht. Maar het lukte de Rangers niet om nog een keer een puck langs Jaroslav Halak te krijgen.

Ottawa Senators – Dallas Stars 4-3 OT

Na vier overwinningen was er weer een verlies wedstrijd voor de Stars. Al leverde deze wel een punt op. In de overtime was het Artem Anisimov die voor de overwinning zorgde. Brady Tkachuk scoorde een goal en had twee assists.

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 5-1

Met drie punten was de man van de avond Patrick Hornqvist (2G, 1A). Sidney Crosby kwam tot een goal en een assist. Voor Detroit was het alweer nederlaag nummer 47.

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 1-5

Anaheim hielp de Oilers aan kop van de Pacific divisie doordat zij op bezoek in Vancouver de Canucks alweer de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden bezorgde. Adam Henrique was goed voor twee goals.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 3-2

De Jets moesten winnen om in het spoor te blijven van de wild card plekken. Na veertig minuten was het 2-2. Nathan Beaulieu zorgde met zijn eerste goal van het seizoen voor de broodnodige twee punten in de derde periode voor Winnipeg. Chicago zal het zwaar krijgen om nog in aanmerking te komen voor een wild card plekje. Of ze moeten gaan doen wat de Blues vorig seizoen deden.