Tampa stoomt richting top, Matthew Tkachuk scoort fantastische goal


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Met weer een ‘between the legs’ goal van Matthew Tkachuk en de derde nederlaag in vijf wedstrijden van Washington. Desalniettemin stonden de Lightning zeventien punten achter op de leiders in de NHL Boston maar zijn ze nu tot op drie punten genaderd met zelfs nog een wedstrijd tegoed. De update door Cor Machielsen.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 1-2 OT

Nikita Kucherov scoorde beide goals voor Tampa dat nu voor de zevende keer op een rij won. Inmiddels zijn ze Washington gepasseerd en staan ze nu tweede in de NHL staat met drie punten achterstand op Boston.

Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 2-3

Nadat het binnen twee minuten 2-0 was leek het erop dat Montreal een makkie zou krijgen tegen Arizona. Helaas voor de Canadiens liep het even anders. Na de 2-2 van Taylor Hall in de 37ste minuut was het daarna Jakob Chychrun die in de laatste minuut een powerplay goal scoorde.

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 4-1

In de strijd om de wildcard plekken is de derde nederlaag op een rij voor Florida een pijnlijke. Flyers goalie Carter Hart kwam terug van een blessure en maakte dertig reddingen. James van Riemsdijk scoorde een goal en gaf een assist.

San Jose Sharks – Calgary Flames 2-6

Drie goals van Calgary op de powerplay waren voldoende om vervolgens het verschil te maken. De mooiste van die drie werd gescoord door Matthew Tkachuk met een wrister ‘between the legs’.

Vancouver Canucks – Nashville Predators 6-2

Alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden voor de Predators die in het rondje Canada alleen wisten te winnen van de Flames. Vancouver pakte een 4-0 voorsprong waarna goalie Pekka Rinne mocht gaan zitten. Voor de Canucks had Quinn Hughes drie assists.

Washington Capitals – New York Islanders 3-5

Sinds Alexander Ovechkin op 698 goals staat zijn op social media overal de aankondigingen ‘Kom dat zien de 700ste goal van Ovechkin’ echter de productie stopt even. Anthony Beauvillier scoorde voor de Islanders al binnen zes minuten twee goals en die achterstand konden de Caps niet meer recht treken.

Previous Nieuwe teleurstelling Sprong bij Anaheim, lekker in zijn vel bij San Diego
Next Guus van Nes en zijn Bobcats blijven stijgen in de rankings