Nieuwe teleurstelling Sprong bij Anaheim, lekker in zijn vel bij San Diego


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Onze landgenoot kreeg een oproep van Anaheim Ducks, was twee keer een healthy scratch, ging terug naar San Diego en pakte daar de draad weer op.

ANAHEIM CALLING

Vorige week sloten we af met de woorden dat Daniel Sprong weer naar Anaheim moest komen. Omdat er rond Ondrej Kase veel rumoer en beweging zat voor een trade, leek het ons voornamelijk om die reden dat onze landgenoot aanwezig moest zijn. Puur als back-up, voor als de trade door zou gaan.

Bericht gaat onder de tweet verder

Dat hij niet direct tegen de Senators zou spelen, werd al snel duidelijk, maar ook het daaropvolgende duel tegen Montreal was er opnieuw geen plek voor de Amsterdammer op het ijs. Omdat er geen beweging rond Kase kwam in Anaheim, zag iedereen het afzakken naar San Diego wel aankomen. En in deze situatie is dat gewoon het beste. Sprong moet lekker spelen, niet verpieteren op een tribune. Voor wat het waard was: Anaheim won na shootouts bij Ottawa en verloor in overtime van Montreal.

Bericht gaat onder de tweet verder

STRIKE BACK IN SAN DIEGO

Sprong kwam direct bij aankomst weer in actie met de Gulls. Tegenstander één was Division leader Tucson Roadrunners, waarin januari twee maal tegen gespeeld werd. Eén keer was er winst, en er was een nederlaag.

Bericht gaat onder de tweet verder

Sprong startte opnieuw op de eerste lijn, dat is nu zijn vaste plek geworden. Bij de Gulls geniet hij het vertrouwen van de coaching staf. Na een 0-2 achterstand, vocht San Diego zich terug. Het zegevierde met 5-3, met een assist van Sprong op de 3-2 van Captain Sam Carrick. Om aan te geven dat Dallas Eakins, de coach van Anaheim, veel ‘kloot’ met spelers: Sherwood die naar Anaheim ging toen Sprong retour ging, was een healthy scratch tegen Toronto en mocht daarna weer terug naar San Diego.

Bericht gaat onder de tweet verder

Afgelopen nacht was het tweede duel van het weekend in San Diego voor Sprong en de zijnen. Opnieuw op de eerste lijn, opnieuw lekker spelend. Directe concurrent voor de play-off plekken Bakersfield Condors kwam op bezoek. Het liep lekker voor San Diego, in no-time pakte het een 4-0 voorsprong, waarbij onze landgenoot voor de 3-0 tekende.

Bericht gaat onder de tweet verder

Uiteindelijk volgde er een 4-2 zege, noteerde Sprong zijn tiende goal van het seizoen en staat hij inmiddels op 26 punten in 33 duels. De ploeg heeft de afgelopen zeven duels minimaal een punt gepakt (5-0-2-0) en rukt inmiddels op richting play-off plekken.

OPMARS GULLS

Waar San Diego in het begin van het seizoen zeer matig begon, draait de diesel nu langzaamaan warm. De ploeg heeft inmiddels Ontario Reign in het vizier en ook de nummers twee en drie (Stockton en Colorado) komen in zicht. De achterstand bedraagt acht en zes verliespunten.

Bericht gaat onder de stand verder

Stand AHL Pacific Sprong

In de AHL kwalificeren de beste vier ploegen van elke divisie zich, zonder wild card principe zoals in de NHL. De andere divisies bestaan uit acht teams die 76 duels spelen. In de Pacific van de Gulls zijn dat er zeven die 68 duels spelen. Zie hier ook de waarde die de zege op Bakersfield had dit weekend.

SPRONG: LASTIGE SITUATIE

Daniel Sprong zit in een lastige situatie. In zoverre lastig: Anaheim-coach Dallas Eakins weet niet wat hij aan het doen is. Om de week vliegt hij spelers van San Diego Gulls in, om hen vervolgens op de tribune te zetten. De hoofdcoach van het hoofdfiliaal moet ook beseffen dat zijn Anaheim Ducks met geen mogelijkheid meer de play-offs kan halen. Ga lekker met die groep spelers het seizoen uitspelen, een beetje tanken en rebuilden op een fatsoenlijke manier. Daarbij zit Sprong op twee duels van de ‘waiver’ af. Speelt hij dit seizoen nog twee keer in Anaheim, dan kán het zo zijn dat een andere club hem oppikt. Zijn contractwaarde ($750.000) zal het struikelblok niet zijn. De Nederlander zit in zijn laatste contractjaar.

Bericht gaat onder de foto verder

Daniel Sprong Gulls

San Diego Gulls is volop in de race voor de play-offs. Dat betekent niet dat het team niet oproepbaar moet zijn voor de NHL, maar het belang van die ploeg moet nu voorop gesteld worden. Haal spelers die ook daadwerkelijk spelen, of laat ze vol gas geven in jouw AHL-filiaal. En dat geldt niet alleen voor Sprong, maar ook voor Sherwood, Carrick en De Leo. Komende week speelt Sprong op vrijdag en zaterdag tegen Iowa Wild, de nummer twee uit Central, gevolgd door maandag en woensdag tegen Stockton Heat, de nummer twee uit de eigen Pacific Division.

Bericht gaat onder de foto verder

Daniel Sprong

Tenminste… Als Eakins het niet opnieuw op zijn heupen krijgt en Sprong (of anderen) naar Anaheim haalt. Om hen vervolgens te scratchen. Onze tip: koop een draaitafel en een paar LP’s, mister Eakins. Kun je lekker scratchen wat je wilt. Hup Sprong!

Previous 'Duitse teams gooien plan gezamenlijke BeNe League de prullenbak in'
Next Tampa stoomt richting top, Matthew Tkachuk scoort fantastische goal