Zoetermeer kegelt Geleen omver, Bulldogs stomen door


Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Twee duels in de BeNe League. Daarin herstelde Zoetermeer zich razendknap van de nederlaag tegen Nijmegen door te winnen in Geleen en denderde Luik over Antwerp heen.

MICROZ EATERS LIMBURG – ZOETERMEER PANTERS 3-6

Zoetermeer moest op jacht naar drie belangrijke punten in de strijd om de play-off plaatsen. Geleen kon een winstpartij ook prima gebruiken na de nederlaag in Luik. Belangen genoeg voor twee ploegen die elkaars concurrent zijn.

Microz Eaters Limburg Zoetermeer Panters
Foto: Jan Hofstede

Geleen startte het best. Akim Ramoul kogelde na amper een minuut raak vanaf de blauwe lijn voor de Limburgers. Twee minuten later was de stand gelijk, toen Dusan Kmec ook zijn schotkracht liet gelden en Sander Kosters klopte. Levi Smeets moet eraf met een blessure als zijn schaats in het ijs blijft staan bij een check, waarna Panters de eerste voorsprong pakt. Jared Henderson komt handig naar het doel en scoort. Nu is het Geleen dat moet antwoorden en dat doet het. Nick Verschuren rond een prima break-away af: 2-2. Toch nemen de mannen uit Zoetermeer een voorsprong mee de kleedkamers in. Yan Turcotte gaat de fout in en Kosters ziet vier Panters voor zich opduiken. Teris Wright is de man die de 2-3 op het bord zet,

Microz Eaters Limburg Zoetermeer Panters
Foto: Jan Hofstede

Met Delil voor Kosters gaat Eaters op jacht naar de gelijkmaker. Die valt niet, want via Joy Turpijn weet na een goede combinatie de 2-4 aan te tekenen. Kort daarna verliest Geleen Lars Engwegen met een blessure en Joey Geurts en Akim Ramoul met een game misconduct. Toch komen de Limburgers terug naar 3-4, vroeg in de slotperiode als Verschuren zijn tweede van de avond maakt. Op de power play slaat Panters een minuut later ongenadig hard toe via Turpijn. Zoetermeer is de betere, Geleen komt er niet meer bij. Kmec gooit met zijn tweede van de avond, een empty netter, het duel definitief in het slot. Een prima, terechte overwinning voor Panters en Geleen moet zich achter de oren krabben na de nul punten van het weekend.

ANTWERP PHANTOMS – LUIK BULLDOGS 0-12

Luik gaat lekker: van de laatste negen duels, werden er acht gewonnen. Bij Antwerp is dat een tikkeltje anders, gezien de stand op de ranglijst met zeven punten.

Het verschil in kwaliteit was in het eerste deel al duidelijk. Bryan Henry, Brett Oliphant en Mathias Balhan hadden na vijftien minuten spel in het Antwerpse al een duidelijke 0-3 op het bord gezet. In het middenstuk had Luik ‘slechts’ zeven minuten nodig om hun missie te verduidelijken. Het maakte in die periode liefst vijf treffers. Michael Distate, Brett Oliphant, Jessyko Bernard, Ax’l Milpas en Andy Kolodzjieczek als schutters van dienst.

Max Pellegrims Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Ook in het slotstuk geen problemen voor de bezoekers uit Wallonië. Alexandre Bremer en Jordan Paulus verschenen voor het eerst bij de doelpuntenmakers, Henry en Kolodzjieczek deden voor de tweede maal de lamp oplichten. Een puike zege voor Luik, dat daarmee verder marcheert richting top-3.

 

Previous Zes punten weekend voor Tilburg Trappers door winst op Erfurt
Next Nederland U20 moet de wachtkamer in na nederlaag tegen China