Zes punten weekend voor Tilburg Trappers door winst op Erfurt

Zondagmiddag was het in Erfurt tijd voor de wedstrijd tussen TecArt BlackDragons en Tilburg Trappers. De ploeg van Bo Subr hunkerde naar een zes punten weekend, en dat kreeg het ook. Er werd door de uitploeg gewonnen met 2-4.

Sniper of the team

Beide teams startten sterk. Kansen vielen over en weer en beide goalies hadden wat te doen. Het waren echter de Tilburgers die van twee kansen goals konden maken.  Mitch Bruijsten kon in de achtste minuut op aangeven van Diego Hofland, goalie Martin Otte-Günzler passeren. Net voor het einde van de eerste periode was het Danny Stempher die zijn bijnaam ’the sniper of the team’ eer aan deed, door een short-handed goal te maken met behulp van de twee verdedigers Jordy Verkiel en Jordy van Oorschot. Met de tussenstand van 0-2 gingen beide teams de kleedkamers in.

Trappers Erfurt Face-Off
Archieffoto: Arie Leeuwestieijn.

Short-handed

Waar het in de eerste periode nog tamelijk rustig was, regende het in het middenstuk straffen. En dus ook powerplays. Toch resulteerde het niet in een gewenste powerplay goal. Beide teams zagen het net niet bollen tot aan de 30e minuut. Het was Maurice Keil die voor Erfurt de achterstand terugbracht naar 1-2. Zes seconden voor tijd maakte Max Hermens een geweldige solo goal. Terwijl Tilburg short-handed speelde wist hij de 1-3 erin te schieten. Dat was gelijk de tussenstand na twee perioden.

Max Hermens. Archieffoto: Arie Leeuwesteijn.

Onrustige wedstrijd

De laatste periode was net zo onrustig als het middenstuk van de wedstrijd. Het was, ondanks de voorsprong voor Tilburg, een spannende wedstrijd. De BlackDragons hadden ongeveer hetzelfde aantal schoten op doel. Genoeg kansen dus om de wedstrijd gelijk te trekken. Het was dan ook de thuisploeg die de achterstand zag verkleinen naar 2-3 in de 49e minuut door Oliver Kämmerer. Tilburg liet zich niet kennen en anderhalve minuut later zette Danny Stempher op aangeven van Reno De Hondt met een powerplaygoal de eindstand van 2-4 op het scorebord. De laatste goal van de wedstrijd werd uiteindelijk aan Reno De Hondt toegewezen.

Rostock Piranhas

Volgend weekend wordt er alleen maar in Rostock gespeeld, dat wordt op vrijdag gedaan. Trappers is zondag vrij, vanwege het verzetten van de wedstrijd tegen Herner E.V.

Previous Edmonton kleineert Calgary, shutouts voor Knights, Rangers en Lightning