Edmonton kleineert Calgary, shutouts voor Knights, Rangers en Lightning


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst veertien wedstrijden werden er gespeeld afgelopen avond en nacht in de NHL. Edmonton en Calgary maakte er een echte ‘Battle of Alberta’ van met zelfs een goalie fight en 101 strafminuten.

Duur puntenverlies voor Nashville, Arizona en Florida in strijd om de wild cards. Tenslotte drie shutouts voor de Rangers, Golden Knights en Canadiens. Cor Machielsen met de update.

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 2-3 SO

De Scorpion Kick van Antti Raanta was het hoogtepunt uit deze wedstrijd. Twee goals van Brandon Saad en de 0-2 voorsprong werden teniet gedaan waardoor de wedstrijd beslist werd met de shootouts. Daarin was Chicago te sterk doordat Patrick Kane als enig wist te scoren.

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 2-1 OT

De zes game winning streak van Columbus kwam tot een eind. Mede doordat Jack Eichel de wedstrijd besliste in overtime.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 3-8

In de tweede periode was het een master class van Edmonton. De schoten verhouding was 24 om zeven. De stand ging van 1-3 naar 3-6 in die tweede twintig minuten. Bovendien pakte Leon Draisaitl vier punten en Connor McDavid scoorde twee keer. Sindsdien Coach Dave Tippett het ‘Dynamic Duo’ uit elkaar haalde behaalde de Oilers 8-1-2.

Detroit Red Wings – New York Rangers 0-1

Koning Hendrik Lundqvist pakte weer eens een shutout. Hij stopte alle 33 schoten van de Wings. Een powerplay goal van Mika Zibanejad in de eerste periode was voldoende voor de winst en nederlaag 41 voor Detroit.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 1-3

De Ducks namen al snel een voorsprong en stonden die niet meer af. Met 46 reddingen wist Ryan Miller zich te kronen tot MOTM.

Minnesota Wild – Boston Bruins 1-6

Torey Krug scoorde twee keer en gaf twee assists. Van de eerste vier goals voor Boston kwamen er drie uit de powerplay.

Montreal Canadiens – Florida Panthers 4-0

Een shutout voor Carey Price en daarmee beëindigde hij de zes game winning streak van de Panthers. Hij maakte 29 saves. Vier assists bij alle vier de goals kwamen van Jeff Petry.

New Jersey Devils – Dallas Stars 2-3 OT

Rookie Joel Kiviranta scoorde zijn eerste NHL-goal voor Dallas met de 1-2. Doordat Nico Hischier de 2-2 binnen schoot moest mende extra tijd in. In overtime besliste good old Joe Pavelski de wedstrijd met een backhander.

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 0-3

Dure punten verloren de Predators doordat Marc-Andre Fleury niet te passeren bleek. Al hoefde hij maar negentien schoten te stoppen.

New York Islanders – Vancouver Canucks 3-4 OT

Doordat Brock Nelson 29 seconden voor tijd de 3-3 maakte moesten de Canucks overtime in. Quinn Hughes scoorde zijn tweede van de dag 26 seconden in overtime.

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 6-3

Twee goals scoorde Joel Farabee en Kevin Hayes voor de Flyers. Die in deze wedstrijd constant op voorsprong kwamen.

San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning 0-3

Een shutout voor back-up goalie Curtis McElhinney. Zijn eerste van het seizoen voor de Lightning. Steven Stamkos scoorde een goal en had een assist.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 2-1 OT

Twee powerplay goals waarvan een in de overtime maakte het verschil voor de Leafs die nu drie wedstrijden op een rij hebben gewonnen. Bovendien hebben zij minder wedstrijden gespeeld dan de directe concurrenten.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 5-2

Belangrijke winst voor de Jets in de strijd om de wild cards. Jack Roslovic scoorde twee keer en gaf een assist. Goalie Connor Hellebuyck maakte 38 reddingen.

Previous Luik de sterkste in derby tegen Geleen, belangrijke zege Nijmegen
Next Zes punten weekend voor Tilburg Trappers door winst op Erfurt