Luik de sterkste in derby tegen Geleen, belangrijke zege Nijmegen


Luik Bulldogs
Photo: Ice Hockey Photography

Drie duels op de zaterdagavond waarbij Luik de sterkste was in de derby tegen Geleen. Nijmegen een belangrijke winstpartij boekte op bezoek bij Zoetermeer en koploper Heerenveen de veertiende zege van het seizoen boekte.

LUIK BULLDOGS – MICROZ EATERS LIMBURG 6-2

Een mooie pot ijshockey, dat is een duel tussen de Bulldogs en de Eaters altijd. 49 kilometer van elkaar af, een landsgrens ertussen en een taalverschil tussen beide ploegen. Luik vs. Geleen en andersom belooft altijd wat.

De openingsfase was voor de bezoekers, die ook nog eens een vroege voorsprong pakte. Yan Turcotte schoot de 0-1 op het bord op aangeven van Yoren de Smet. Tien minuten lang was er sprake van een wedstrijd, daarna namen de Bulldogs het initiatief volledig over. Sean McCann Coppens zette de gelijkmaker, volledig verdiend, op het bord.

Luik Bulldogs Microz Eaters Limburg
Foto: Ice Hockey Photography

In het middenstuk klopten de Waalse mannen op de deur bij hun Limburgse collega’s, maar die gaven niet thuis. ‘Merci beaucoup’ zeiden de Bulldogs, die via Max Pellegrims en Ax’l Milpas scoorden.Geleen kon nog naar 3-2 trekken via een treffer van Malek Malinsky, maar Luik sloeg nog twee maal genadeloos toe voor de tweede dweil. Andy en Alex Kolodzjieczek waren de gevierde mannen aan Luikse zijde.

Luik Bulldogs Microz Eaters Limburg
Photo: Ice Hockey Photography

Ook in de derde periode had de thuisploeg het betere van het spel, maar drukte dat niet in de score uit. Pas vlak voor het scheiden van de markt kwam treffer nummer zes op het bord, via captain Jordan Paulus. Geleen in mineur de bus in, Luik opnieuw een zege op de teller, dat daarmee geruisloos naar boven opstoomt in de BeNe League. Eaters weet dat het vanavond moet winnen van Panters, daar staat nog een gevoelig rekeningetje over na het eerste duel (6-0).

ZOETERMEER PANTERS – SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN 4-7

Een belangrijk duel in de stoelendans om de play-off plekken vijf tot en met acht. Zoetermeer ontving Nijmegen, in de wetenschap dat Panters het eerste duel met 7-4 had gewonnen. Na de inleidende beschietingen, kwam Zoetermeer op voorsprong. Jared Henderson kreeg op de power play een prima pass van Ferenc Kocsis en verschalkte goalie Deniz Mollen. Ook de eerste overtal situatie van de bezoekers leverde een treffer op. Nick de Jong reageerde het meest alert op de terugspringende puck. Jurryt Smid zette Devils op voorsprong, opnieuw door alert te reageren. Twintig tellen later was het weer gelijk door opnieuw het tandem Kocsis/Henderson. Joy Turpijn zorgde met zijn treffer voor een 3-2 ruststand.

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

In het middenstuk was het niet altijd even goed, maar wel spannend. Wel fraai waren de drie treffers in deze periode. Levi Houkes vuurde prachtig raak na een half uur spelen. Turpijn deed het 30 tellen later zo mogelijk nog mooier: vanaf de zijkant schoot hij hoog raak over de schouder van Mollen. Drie minuten voor de tweede pauze deed ook Branden Eden een duit in het zakje. Hij schaatste langs de defensie, stuurde Cas Neuman het bos in en legde de puck op prachtige wijze binnen.

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Zoetermeer kreeg twee levensgrote kansen op de voorsprong. Michael van Rijswijk en Ferenc Kocsis (leeg doel) misten echter. Zoetermeer kreeg er op hardhandige wijze de rekening voor gepresenteerd. Vijf minuten voor tijd verspeelde Geerligs de puck, waarna Kay Gielen de fout afstrafte. Geerligs maakte een overtreding op Gielen en kreeg vijf plus een game van De Wilde. Panters moest het restant in ondertal uitspelen en Nijmegen drukte door. Twee keurige treffers van Oliver Pataky bezegelde het lot van Panters en zorgde voor een welkome winst voor Nijmegen.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ANTWERP PHANTOMS 10-0

Koploper UNIS Flyers Heerenveen kende een makkelijke avond in het eigen Thialf. Na de benauwde zege in Nijmegen, had het tegen Phantoms geen kind aan de Belgen. Patrick van Noten kon na amper twee minuten al een korte vakantie boeken. Twee minuten voor cross checking, 5+20 voor spearing. Ronald Wurm strafte het direct af. Adam Bézak en Trevor Petersen (2x) tilden de stand in de eerste periode al naar een comfortabele 4-0 voorsprong. De topscorer van de BeNe League pikte zijn hattrick op in het middenstuk, waar ook Lars den Edel zich liet feliciteren met een doelpunt.

UNIS Flyers Heerenveen, Lars Den Edel
Foto: Debra Schotanus

Met zes treffers voorsprong vlogen de Flyers het slotstuk in. Antwerp was onmachtig om het de Friezen écht lastig te maken. Juha KiilholmaTrevor Hunt, de tweede van Den Edel en nummer vier van Petersen, lieten het scorebord omslaan naar dubbele cijfers. Het betekende de veertiende zege in zestien duels van Heerenveen, dat door de zege in ieder geval zeker is van plek vier. De koploper weet dat Herentals en Luik op drie en vijf verliespunten volgen, maar die moeten eerst hun drie en vijf achterlopende duels in winst omzetten voor het zover is.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 16 14 0 1 1 43 +59
2 ERA Renomar HYC 13 9 2 0 2 31 +51
3 CAIROX HIJS Hokij 14 9 1 1 3 29 +33
4 Luik Bulldogs 11 7 1 0 3 23 +24
5 Microz Eaters Limburg 14 7 0 2 5 23 +25
6 Select 4-u Devils 14 6 0 1 7 19 +12
7 Chiefs Leuven 13 5 1 1 6 18 -1
8 Zoetermeer Panters 13 4 2 0 7 16 -2
9 Mechelen Golden Sharks 13 5 0 0 8 15 -5
10 Antwerp Phantoms 15 2 0 1 12 7 -94
11 Trappers BNL Team 14 0 0 0 14 0 -113
Previous Belgen geven voorsprong uit handen en verliezen tegen Kroatië
Next Edmonton kleineert Calgary, shutouts voor Knights, Rangers en Lightning