Goede uitgangspositie play-offs voor SDE HF


De dames van SDE HF hebben zich afgelopen weekend verzekerd van minimaal een zesde plaats in de competitie en ontlopen daardoor HV71 en Luleå HF in de eerste ronde van de play-offs.

SDE HF – HV71 0-4

De dames uit Jönköping lieten in Stockholm opnieuw zien waarom SDE hen niet wil treffen in de eerste ronde van de play-offs. Voor de vierde keer dit seizoen verloor de thuisploeg van HV71. De pas, vanuit Canada, overkomen Shae Tiley wist in haar derde SDHL wedstrijd voor de derde keer haar goal schoon te houden. De dames van SDE kwamen dus niet tot scoren, maar de topfavoriet voor de titel in Zweden kreeg het niet cadeau in de Enebybergs Ishall. Zeker in de eerste periode waren de ploegen gelijkwaardig. Drie snel achter elkaar gescoorde goals in het middenstuk deden SDE de das om. Kleine foutjes werden genadeloos afgestraft wat een 0-3 tussenstand bij de tweede pauze betekende.

SDE HF – HV71 (Foto: Johan Dali)

In de derde periode werden er wat wijzigingen doorgevoerd bij SDE en werd de tegenpartij weer volop tegenstand geboden. Het was echter HV71 dat de 0-4 wist te scoren en deze stand wist te consolideren.

SDE, geen geliefde tegenstander om tegen te spelen in play-offs

De eindstand doet anders vermoeden, maar SDE kan het, als het 60 minuten geconcentreerd blijft en geen fouten maakt, iedere ploeg in de SDHL en ook HV71 moeilijk maken. Het is een ploeg die blijft vechten voor de puck. En, ook als het achter staat, niet het hoofd laat hangen. Ook de accommodatie van de Enebybergs Ishall is er één waar tegenstanders niet graag naar afreizen. Waar andere ploegen in grote stadions (zoals Luleå, Djurgården en HV71) spelen, speelt SDE in een oudere, koude hal. Voor twee uitwedstrijden tijdens de competitie wellicht goed te doen. In de play-offs waar het om iedere wedstrijd gaat, wordt dat een ander verhaal. SDE zou zomaar eens kunnen verrassen in de play-offs.

SDE HF – Göteborg HC  4-2

Op zaterdag speelden  drie Nederlandse internationals tegen HV71 (Kayleigh Hamers, Savine Wielenga en Julie Zwarthoed). Op zondag, tegen hekkensluiter Göteborg HC, voegde ook Marée Dijkema zich bij het SDHL-team. Een dag eerder speelde ze mee met het tweede team van SDE.

Tegen Göteborg nam SDE in de eerste periode het initiatief en kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Pia Pren en Wielenga was het Kelly Murray die, op powerplay, de puck in het doel wist te werken.  Halverwege het beginstuk kwamen de gasten gelijk. Ook op powerplay. Toch ging SDE met een voorsprong de kleedkamers in. Op de tweede powerplay voor SDE in de wedstrijd sloeg Amy Budde toe. De assists kwamen op naam van Julia Yetman en Hamers.

Halverwege de wedstrijd wist aanvoerster Leanne Ganney de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Deze keer was het weer Hamers die een assist wist te geven. De andere kwam op naam van Zwarthoed. Net voor het einde van de tweede periode sloeg Göteborg weer toe in een powerplay situatie; 3-2.

Leanne Ganney (Foto: Johan Andersson)

In de derde periode werd het doel van SDE wat meer onder vuur genomen. Echter zonder gevolgen. Wel wist Hamers haar derde assist te noteren toen Klety Apperson de eindstand op 4-2 wist te zetten.

Door deze winst is SDE verzekerd van minimaal een zesde plek in de competitie. Met nog twee wedstrijden te spelen (Brynäs en Leksand) zijn ze niet meer in te halen. Zelf kunnen ze nog wel AIK voorbij in de stand. Ook AIK speelt nog tegen Brynäs en Leksand.

 De stand per 02-02-2020

De eerste twee plaatsen zijn al verzekerd. Net zoals MODO en Göteborg die als laatsten zullen eindigen. Brynäs en Djurgården strijden nog om plaatsen drie en vier. AIK en SDE doen dat om plaatsen vijf en zes. Linköping zou Leksand nog kunnen achterhalen om toch nog zevende te worden.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 HV 71 34 93 156:49 (107)
2 Luleå HF 34 76 133:56 (77)
3 Brynäs IF 34 68 129:93 (36)
4 Djurgårdens IF 33 65 87:69 (18)
5 AIK 34 46 64:89 (-25)
6 SDE HF 34 44 64:80 (-16)
7 Leksands IF 34 37 86:126 (-40)
8 Linköping HC 33 34 63:99 (-36)
9 MODO Hockey 34 30 65:109 (-44)
10 Göteborg HC 34 14 49:126 (-77)
Previous België U20 wint van Israël en blijft in Divisie 2B
Next Daniel Sprong van puntloos naar First Star, naar Ducks