Daniel Sprong van puntloos naar First Star, naar Ducks


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Onze landgenoot kreeg geen oproep meer van Anaheim Ducks, daardoor bleef hij in San Diego.

San Diego Gulls – San Jose Barracuda (5-3)

Een doelpuntrijke wedstrijd waar Daniel totaal niet in beeld was. Bij twee tegendoelpunten stond Sprong wel op het ijs. Dit resulteerde in een plusminus rating van -2. Dat zijn de enige cijfers die Sprong kon noteren, naast zijn tijd op het ijs dan. Hij loste geen schoten op het goal van San José.

Daniel Sprong

San Diego Gulls – Ontario Reign (4-5 OT)

Waar Sprong in zijn vorige wedstrijd totaal niet in zijn element zat, was hij dat in deze wedstrijd absoluut wel. Ondanks het verlies in OT wist onze landgenoot wel de first star te pakken, hij noteerde namelijk een assist op Blake Pietila en scoorde op aangeven van Scott Moldenhauer. Verder loste hij twee schoten op goal en moest hij wegens tripping twee minuten op de strafbank plaats nemen.

Recall Ducks, waarom?

Zijn recall naar Anaheim is een feit. We vermoedden al dat als hij in zijn flow bleef, Anaheim coach Dallas Eakins niet om hem heen kon. Dat betekent wel dat, als hij twee duels speelt, in ieder geval door de waivers heen moet. Wij zijn benieuwd deze week naar de ontwikkelingen én naar de eventuele waivers als hij onverhoopt weer terug zou moeten naar San Diego. Die ontwikkelingen zouden mede komen door Ondrej Kase, waarvan steeds meer beweerd wordt dat hij onderdeel van een trade gaat worden. Mogelijk dat Sprong vannacht nog niet speelt tegen Ottawa, maar zijn (vaste) kans gaat krijgen mocht Kase inderdaad uit Anaheim vertrekken.

Previous Goede uitgangspositie play-offs voor SDE HF
Next Toronto gepasseerd door Philadelphia en Florida in strijd om de wild cards.