Toronto gepasseerd door Philadelphia en Florida in strijd om de wild cards.


Face-Off IJshockey NHL

Drie wedstrijden maar afgelopen nacht in de NHL. Detroit leed zijn 42ste nederlaag. Florida en Philadelphia wonnen en passeerde Toronto in de strijd om de wild cards. Cor Machielsen met de update.

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 0-3

Voor de tweede wedstrijd op een rij kregen de Red Wings een shutout tegen. Dit keer was het Brian Elliot die alle zestien! schoten wist te stoppen. De Flyers hebben uit de laatste acht wedstrijden dertien van de mogelijk zestien punten gepakt. De goals werden gemaakt door Scott Laughton, Kevin Hayes en Matt Niskanen.

New York Rangers – Dallas Stars 3-5

De eerste periode werd afgesloten met vier goals en alle vier uit de powerplay. Eerlijk verdeeld over beide teams. Joe Pavelski scoorde er twee voor Dallas en voor de Rangers waren het Pavel Buchnevich en Brett Howden. In de tweede periode scoorde Dallas nog twee keer. Corey Perry scoorde de 5-2 en Brendan Lemieux maakte de derde voor New York eveneens weer uit de powerplay.

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 3-5

De Maple Leafs zouden nu een groot probleem kunnen hebben omdat goalie Frederik Andersen is uitgevallen met een blessure. Hij werd omver gereden door Panthers Frank Vatrano, maar die werd geduwd door Jake Muzzin en kon er dus niets aan doen. Back-up goalie Michael Hutchinson heeft van de veertien gespeelde wedstrijden er maar drie gewonnen.  En er leek niets aan de hand. Want na veertig minuten stond het 2-1 in het voordeel van Toronto. Zelfs binnen een minuut in de derde periode werd de  3-1 gescoord na een wrister van Auston Matthews. Maar binnen een tijdsbestek van 58 seconden scoorde de Panthers twee keer zodat het weer gelijk was. Mike Hoffman scoorde de game winner in de vijftigste minuut en Mark Pysyk scoorde de empty netter zodat hij voor het eerst in de NHL een hattrick scoorde.

Previous Daniel Sprong van puntloos naar First Star, naar Ducks
Next Big Win voor Van Nes en zijn Bobcats tegen nummer 1 Cornell