Amber Nauta, Dordrecht Lions


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Amber Nauta, speelster van Dordrecht Lions.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Amber Nauta

Leeftijd: 18 jaar

Huidige club: Dordrecht Lions

Positie: Verdediger

Rugnummer bij U18: 18

Amber Nauta Oranje U18

Wat voor school/opleiding doe je? Ik zit nu in VWO 6

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn vierde WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Echt heel vet! Je krijgt de kans om voor je land uit te komen. En dan krijg je op het WK de kans om te laten zien, waar je samen het hele jaar voor hebt gewerkt.

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Geen echte favoriet

Amber Nauta Oranje U18

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Het stadion in Beijing, China, ik heb hier niet gespeeld maar wel getraind.

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? ? Ja, ik zou graag in Europa willen spelen. Bijvoorbeeld in Zweden of Oostenrijk.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Hilde Huisman. Ik kijk erg tegen haar op, hoe goed ze is als aanvaller en verdediger.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Dat ik met het senioren damesteam mee mocht naar China. Ondanks dat ik hier niet gespeeld heb, was het een hele vette ervaring!

Amber Nauta Oranje U18

Favoriete eten? Macaroni

Welke muziek luister je graag? Top 50

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Mijn droom/doel is om bij het senioren damesteam te komen.

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik verwacht dat het lastig kan gaan worden. Maar dat we wel het hoogst haalbare resultaat zullen halen: goud natuurlijk!

Amber Nauta Oranje U18

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? Mannen/Jongens. Dit gaat sneller en harder, daardoor word je zelf dus ook sneller en beter.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Mijn voorkeur gaat denk ik toch naar ver weg. Hierdoor krijg je toch een hele andere ervaring, dan kom je ook op plekken waar je anders niet zo snel naartoe zou gaan.

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Een dagje coach zijn. Dan kom je erachter hoe lastig coachen kan zijn.

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… het vrouwenijshockey dan beter wordt. Hierdoor krijg je meer aansluiting en dus een betere selectie. De nationale teams kunnen dan blijven groeien en op een hoger niveau gaan spelen.

Amber Nauta Oranje U18

Previous Myrthe Martens, Bondscoach U18 Dames
Next Esther de Jong, UNIS Flyers Heerenveen