Myrthe Martens, Bondscoach U18 Dames


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord de bondscoach: Myrthe Martens.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Myrthe Martens

Leeftijd: Drie keer elf en een beetje

Wat voor school/werk doe je? Ik werk als fysiotherapeut

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Het is mijn derde WK met de U18, Twee keer als assistent coach en dit jaar voor het eerst als hoofdcoach

Waarom ben jij in het U18 dames avontuur gestapt? Om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het damesijshockey binnen Nederland

Myrthe Martens Oranje U18 Dames

Hoe tof is het om een Oranje team te coachen/begeleiden? Een Nederlands team coachen is ontzettend TOF. Samen met het team strijden voor de leeuw op de borst, is het mooiste wat er is!

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Ik heb geen specifieke teams. Ik kan genieten van een mooie wedstrijd ongeacht wie er speelt

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Het stadion in Zuid-Korea waar we in 2017 het WK speelde, met de Oranje dames

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje op dit moment? Ik heb respect voor alle dames die bij de senioren spelen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en taken die allemaal net zo belangrijk zijn. Dus voor mij is er geen beste speelster, maar een TOP team.

Myrthe Martens Oranje U18 Dames

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Als speelster het winnen van medailles op de verschillende WK’s. Als coach het winnen van de gouden medaille in Mexico 2 jaar geleden.

Als je ooit nog eens een land zou mogen coachen/begeleiden: welk land en waarom? Ik zou niet in het buitenland willen coachen. Een steentje bijdragen aan de ontwikkeling binnen Nederland, dat vind ik belangrijk

Favoriete eten? Door mijn moeder zelfgemaakte frietjes, zuurvlees en rode kool

Welke muziek luister je graag? Allerlei muziek, ligt aan de stemming waarin ik ben

Wanneer is het WK in Eindhoven voor jou met U18 geslaagd? Als we als team maximaal gepresteerd hebben

Myrthe Martens Oranje U18 Dames

Stellingen:

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever gemixed? In Nederland nu nog liever gemixed, omdat er nog te weinig meiden ijshockeyen om een competitie van een hoger niveau op te zetten.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Het heeft beide voor- en nadelen. Het voordeel van dicht bij huis is, dat iedereen de kans heeft om een kijkje te komen nemen. Wij kunnen op die manier het damesijshockey in Nederland wat meer op de kaart kunnen zetten.

Een dagje voorzitter zijn van de bond, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Een dagje de baas zijn van Face-Off, zodat ik Ed een hele dag lang kan vertellen wat hij allemaal moet doen, haha!

Tot slot:

Het vrouwen ijshockey moet serieus genomen worden, omdat… Er waardering mag komen voor alles wat de U18 meiden en de senioren dames ervoor doen om goed te presteren. Dames ijshockey is in ontwikkeling en heeft denk ik een reële kans, om in de toekomst met de toplanden mee te kunnen draaien.

Myrthe Martens Oranje U18 Dames

Previous Kimberly Collard, IJCU Utrecht Dragons
Next Amber Nauta, Dordrecht Lions