Milly van Meerkerk, Red Eagles Den Bosch


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Milly van Meerkerk, speelster van Red Eagles Den Bosch.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Milly van Meerkerk

Leeftijd: 15 jaar

Huidige club: Red Eagles Den Bosch

Positie: Linker Winger

Rugnummer bij U18: 13

Milly van Meerkerk Oranje U18

Wat voor school/opleiding doe je?  Ik zit op de middelbare school en ik doe HAVO

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Mijn tweede WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Het is super gaaf! Niemand krijgt zomaar die kans om zijn of haar land te vertegenwoordigen. Dat maakt het extra speciaal!

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Washington Capitals

Milly van Meerkerk Oranje U18

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Het Videotron in Quebec, Canada

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Ja, heel graag in Zweden

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Dat is moeilijk! Maar als ik écht moet kiezen? Dan zijn mijn drie voorbeelden die bij de dames spelen, Kayleigh Hamers, Hilde Huisman en Britt Wortel. Maar Mieneke de Jong is voor mij wel nog steeds de absolute nummer één. Daarom vind ik het ook super jammer dat ze niet meer ijshockeyt.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Ik denk dat dat voor mij mijn eerste WK is geweest. En dat ik het pee-wee toernooi mocht spelen

Favoriete eten? Kip en garnalen van mijn vader

Welke muziek luister je graag?  Ik luister van alles door elkaar. ik heb niet echt één favoriete muzieksoort

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Zo ver mogelijk te komen met ijshockey en in het buitenland spelen

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik verwacht dat het een mooi WK gaat worden. Dat we in eigen land spelen is super vet. Ik denk ook dat we een goede kans hebben, we spelen met een felle groep die allemaal wil winnen. De mentaliteit zit er daarom al goed in. Nu nog knallen op het ijs straks, dan moet het goed komen!

Milly van Meerkerk Oranje U18

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? Met de mannen. Dat gaat allemaal net wat sneller en harder. Bij de vrouwen mag je bijvoorbeeld niet checken. Daar heb ik soms wel wat moeite mee

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Ver weg. Het is namelijk ook leuk om met het team een leuke trip te maken

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Coach zijn van mijn team. Het lijkt me super leuk om een team te begeleiden door toernooien en wedstrijden. En om met ze te trainen om beter te worden.

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… Het is niet alleen voor jongens. Er zijn zat meisjes die super goed kunnen ijshockeyen. En als er meer meisjes gaan spelen, dan kunnen we een goed lopende meiden competitie maken. En dat is ook erg belangrijk voor de IIHF.

Milly van Meerkerk Oranje U18

Previous Carmen Jongsma, UNIS Flyers Heerenveen
Next Detroit lijdt 39ste nederlaag, Columbus nestelt zich op play-off spot