Detroit lijdt 39ste nederlaag, Columbus nestelt zich op play-off spot


Face-Off IJshockey NHL

Voor het ingaan van de All Star Break waren er nog twee wedstrijden afgelopen nacht. Detroit kreeg alweer zijn 39ste nederlaag te verwerken, terwijl Columbus zich met de zesde overwinning op een rij zich nestelt op de wildcard spot in de Eastern Conference voor een play-off spot. De update krijgen jullie van Cor Machielsen

Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 4-3

Inmiddels de zesde overwinning op een rij. Terwijl Winnipeg iedere keer op voorsprong kwam wist de thuisclub toch aan het langste eind te trekken. Na de 0-1 door Mason Appleton met zijn tweede goal van het seizoen kwam Columbus langszij via Seth Jones.  Nog voor het eind van de eerste periode was het Kyle Connor die de Jets met zijn vijfentwintigste van het seizoen op 1-2 zette.

In de tweede periode werd er weer drie keer gescoord. Eerst de gelijkmaker van Oliver Bjorkstrand met de 2-2 via een snapshot. In de 35ste minuut was het Neal Pionk met de 2-3 op de powerplay. Nog geen twee minuten later lag wederom de gelijkmaker in het net. Ook vanuit de powerplay was het Gustav Nyquist met de 3-3. En alsof hij er patent op had wederom met een snapshot, scoorde Bjorkstrand de game winner in de 55ste minuut. Winnipeg zakt steeds verder weg van de wildcard spot. Al zijn er nog genoeg wedstrijden om dat recht te zetten, maar vooralsnog zit het niet mee met de Jets.

Minnesota Wild – Detroit Red Wings 4-2

Detroit leed alweer zijn 39ste nederlaag. Ook tegen de Wild was het zoals de vorige wedstrijd tegen Colorado hetzelfde. Een goede eerste periode en daarna is het over. Na twintig minuten stond het ‘gewoon’ 1-2 door goals van Jordan Greenway voor Minnesota en twee van Filip Zadina voor de Red Wings.

In de eerste twee minuten van de tweede periode ging het mis voor Detroit. Mats Zuccarello en Jason Zucker bogen de achterstand om in een voorsprong en Eric Staal, die zich kan gaan melden in St. Louis voor het All Star gebeuren, scoorde de 4-2 in de 32ste minuut. In periode drie werd er niet meer gescoord door beide teams.

Previous Milly van Meerkerk, Red Eagles Den Bosch
Next Loraine Meiring, GIJS Groningen