Michelle van Ooijen, Red Eagles Den Bosch


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Michelle van Ooijen, speelster van Red Eagles Den Bosch.

Heb je nog geen kaarten voor het WK besteld? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Michelle van Ooijen

Leeftijd: 17 jaar

Huidige club: Red Eagles Den Bosch

Positie: Defence

Rugnummer bij U18: 7

Michelle van Ooijen Oranje U18

Wat voor school/opleiding doe je? HBO Technische bedrijfskunde

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn vijfde WK. Ik heb twee WK’s gespeeld met zowel u18 als de senioren

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Het is een eer om voor Oranje uit te komen. Het spelen met de leeuw op je borst voelt fantastisch. En het is super tof om samen te kunnen spelen met de beste speelsters uit Nederland.

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Geen

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Het mooiste stadion waar ik tot nu toe heb gespeeld is in Beijing. Dit was het WK in China met het Nationaal Vrouwen Team in divisie 1B.

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Ja, ik zou graag in het buitenland willen spelen. Het is iets wat ik al een tijdje wil, het is toch wel een doel in mijn ijshockeycarrière. Het liefst in Europa, de Zweedse competitie staat bovenaan mijn lijstje.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Kayleigh Hamers. Dit roep ik al jaren en zal voorlopig zo blijven.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Het afgelopenWK China. Met de prestatie van dit WK hebben we met de Oranje dames geschiedenis geschreven. Voor het eerst staan we bij de beste zestien landen van de wereld

Oranje dames IJshockey

Favoriete eten? Opa’s geheime pasta recept.

Welke muziek luister je graag? Top 50 van Nederland

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Mijn droom is om minstens één keer in een buitenlands team te hebben geijshockeyd.

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik verwacht dat wij met U18 het beste resultaat behalen wat mogelijk is. Er is voor mij eigenlijk maar één missie: goud halen en de u18 terug sturen naar divisie 1B. Het is mijn laatste U18 WK.

Michelle van Ooijen Oranje U18

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? In Nederland speel ik liever bij de mannen, dit gaat er harder en sneller aan toe. Maar in het buitenland speel ik liever in de vrouwencompetitie, dit niveau ligt veel hoger dan in Nederland.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Een WK ver weg heeft toch mijn voorkeur. Het team is langer bij elkaar en door het verre reizen kom je in landen, waar je normaal niet snel naar toe zou gaan.

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Ik heb veel respect voor het team van Face-Off en hoe graag ik het ook wil overnemen voor een dag, ligt coachen toch meer in mijn straatje. Als ik niet meer in staat ben om te ijshockeyen komt het coachen van Nederlands team op mijn wishlist.

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… het vrouwenijshockey groter moet worden in Nederland. Er komt meer talent en de selectie wordt breder. Hierdoor kunnen de nationale teams blijven groeien en ontwikkelen. Daarnaast moet het vrouwenijshockey meer in beeld komen en waardering krijgen.

Michelle van Ooijen Oranje U18

Previous Geen goals voor SDE dit weekend, toch een punt
Next Van Nes en Quinnipiac winnen ook in rommelige wedstrijd