Geen goals voor SDE dit weekend, toch een punt

MODO Hockey - SDE HF

De Zwederlandse dames pakten die weekend één punt uit de twee duels. Voor het derde achtereenvolgende weekend wist SDE in één van de weekendwedstrijden zestig minuten de nul te houden. Op zondag werd er verloren in Kalix.

MODO Hockey – SDE HF 1-0 (OT)

In de eerste periode waren de twee ploegen gelijkwaardig. In de tweede en derde periode was MODO de sterkere ploeg en schaatste SDE achter de feiten aan. Ondanks het niet sterke spel van de ploeg uit Stockholm was het na zestig minuten ijshockey in Örnsköldsvik nog steeds 0-0. Vooral door het goede keeperswerk van Lindsey Post die 42 saves noteerde.

Lindsey Post (Foto: JB Pixels)

Overtime moest uitkomst bieden en daarin had de thuisploeg slechts 32 seconden nodig om het bonuspunt te pakken. Ondanks dat blijft de ploeg uit Ö-vik onder de degradatiestreep staan met alleen nog Göteborg HC achter zich.

Luleå HF – SDE HF 3-0

De wedstrijd werd niet gespeeld in Luleå maar zelfs nog noordelijker in Kalix. De 1726 toeschouwers zagen een doelpuntloze eerste periode. Ook in het eerste deel van de tweede periode waren beide goalies niet te kloppen. Tot de 33e minuut. Toen scoorde Luleå 1-0 en daarna ging het snel. Helaas voor Savine Wielenga, Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed en hun teamgenoten was het maar één goal waarin de pucks terechtkwamen, die van SDE. Binnen vier minuten was het 3-0.

Luleå HF – SDE HF

Dat was ook de ruststand van de tweede dweilpauze. In de derde periode waren Sofia Reideborn en haar collega’s aan de overkant van het ijs niet meer te kloppen waardoor de 3-0 tevens de eindstand was.

Stand in de SDHL

Bij winst, woensdag, op Linköping kan SDE gelijk in punten komen met AIK dat op de vijfde plaats staat. Qua doelsaldo gaat het de stadsgenoot zelfs voorbij. Vrijdag zijn wij live aanwezig bij de derby SDE – AIK.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 HV 71 30 81 136:49 (87)
2 Luleå HF 30 68 115:46 (69)
3 Brynäs IF 30 58 112:85 (27)
4 Djurgårdens IF 28 55 74:56 (18)
5 AIK 30 42 60:78 (-18)
6 SDE HF 29 39 58:68 (-10)
7 Leksands IF 30 32 76:106 (-30)