Emma Fondse, Devils Nijmegen


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Emma Fondse, goalie van Nijmegen Devils.

Heb je nog geen kaarten voor het WK besteld? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Emma Fondse

Leeftijd: 16 jaar

Huidige club: Nijmegen Devils

Positie: Goalie

Rugnummer bij U18: 20

Tekst gaat onder de foto verder

Emma Fondse

Wat voor school/opleiding doe je? Ik zit op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn vierde WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Het is natuurlijk heel mooi om voor je land te kunnen uitkomen. Dan samen naar een WK te gaan en daar dan te laten zien wat wij kunnen.

Tekst gaat onder de video verder

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? Vegas Golden Knights

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Niet gespeeld maar wel getraind, het stadion in Beijing, China

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Ja, waar maakt me niet heel veel uit. Gewoon zo hoog mogelijk als ik kan komen. Maar als ik een land zou moeten noemen? Dan lijkt Zweden of Amerika ofzo mij natuurlijk wel vet.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Nadia Zijlstra. Omdat ze (net als ik) niet heel groot is, maar ze staat er wel altijd en ze keept altijd erg goed.

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Het eerste WK met de U18 in Mexico toen we goud wonnen. En toen ik als derde goalie met de ‘grote’ vrouwen mee mocht naar China.

Tekst gaat onder de video verder

Favoriete eten? Taco’s

Welke muziek luister je graag? Ik luister van alles

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Om op zo hoog mogelijk niveau te spelen

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? ? Ik denk dat het best moeilijke wedstrijden gaan worden, maar dat het wel een mooi WK wordt natuurlijk.

Tekst gaat onder de foto verder

Emma Fondse Oranje U18

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? De mannen/jongens, want daar gaat het toch net iets sneller en daar zijn de schoten iets harder

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Ik vind een WK ver weg wel tof! Dan kom je weer op een nieuwe plek, zie je allemaal nieuwe dingen en het is toch weer een hele andere ervaring. Maar een WK dichtbij is natuurlijk ook leuk, want dan kunnen familie en vrienden toch net ietsje simpeler kijken

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Baas van Face-Off. Ik zou een heel slechte coach zijn en het lijkt me leuk om te zien hoe het allemaal bij Face-Off gaat.

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… het meiden ijshockey hier in Nederland (en overal eigenlijk) steeds groter wordt en omdat het gewoon leuk is!

Emma Fondse Oranje U18 Dames

Previous Luka Prooi, Dordrecht Lions
Next Geen goals voor SDE dit weekend, toch een punt