Microz Eaters Limburg, Bekerfinales, BeNe League, verassingen NHL


Coach Andy Tenbult werd ontslagen bij Geleen. Wat moet er gebeuren, of wie kan de spelers van Geleen weer op het juiste pad krijgen?

Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Jan Hofstede

Jonathan: De spelers zullen zelf weer vertrouwen moeten krijgen in hun spel. En eigenlijk is het vreemd: want in de IRC deed Geleen het tot nu toe fantastisch! Echter lijkt het spel van de Limburgers veel moeite te ondervinden bij de tegenstanders in de BeNe League. De nieuwe coach zal een andere speelstijl moeten implementeren bij het team. Daarnaast denk ik dat hier ook een rol weggelegd is voor de team captains: zorg dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Dan komt het vanzelf wel weer goed. Uiteindelijk staat er gewoon een kwalitatief zeer sterk team.

Luciano: Kwestie van mindset en in de juiste flow komen. Ergens zijn ze in een negatieve spiraal gekomen. Dit omdraaien is lastig, maar het is mogelijk. Dan kan Geleen weer een goeie contender worden.

Sharon: Jammer dat Geleen in de BeNe League het minder doet, terwijl het team best sterk is in de IRC. Hopelijk kan de nieuwe coach dit gelijk trekken om in beide competities goede prestaties eruit te halen. Eventueel ook volgend seizoen.

Paul: Wedstrijden winnen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. In Geleen hebben ze er natuurlijk de selectie voor. Door overwinningen tanken de Eaters ook weer wat vertrouwen. De Eaters hebben een zo gunstig mogelijke eindklassering, met nog negen potjes te spelen in het reguliere seizoen, nog helemaal in eigen hand. De basisprincipes van het spelletje zullen dan wel door de spelers uitgevoerd moeten worden. De bereidheid om iedere wedstrijd tot het gaatje te gaan. Voor elkaar strijden en het vuile werk opknappen als de situatie daar om vraagt. Je houden aan gemaakte afspraken en je taken uitvoeren dragen daar ook aan bij. Verder de discipline behouden tijdens een wedstrijd door geen domme straffen te pakken. Last but not least: efficiënt omspringen met de scoringskansen.

Previous Sterk optreden Van Nes. Winst en verlies Quinnipiac
Next Favoriet Heerenveen moet waken voor 'one match heroes' uit Nijmegen