Sprong, Inter Region Cup, staat van de BeNe League en voorzitterschap


Als jij eindverantwoordelijke van de nationale ijshockeybond zou zijn, wat zou jij dan als eerste veranderen in het huidige beleid?

Hopstaken Voorzitter IJshockey

Graeme: Ten eerste het algemene belang van de sport ijshockey dienen en niet dat van mezelf, of handelen uit eigen emotie en ego. Daarbij de Final Four terug, dat is echt een gemis. En zorgen dat kinderen de sport gaan doen en kijken. Kinderen moeten op zaterdag de schaatsen onderbinden en op zondag hun ouders mee naar het stadion slepen. Volle tribunes zorgen voor meer inkomsten voor de clubs. Sponsoren zien meer mogelijkheden wanneer een vol stadion hun reclamebord ziet.

HIJS Hokij U12 Super Sunday
Foto: Robert Bos

Jacco: Laat ik allereerst zeggen dat ik het complete beleid niet uit mijn hoofd ken, en dat er wellicht veel meer zaken opgepakt worden dan dat wij meekrijgen. Sommige zaken zullen positief uitvallen en sommige minder.

Ik zou in elk geval het mannen en vrouwen ijshockey op dezelfde hoogte zetten. Want de vrouwen verdienen dat aangezien zij het gewoon erg goed doen.

Verder zou ik toch echt kijken naar meer inkomsten. Ik weet dat dat lastig is, maar als je alleen al naar de aanhang van Face-Off kijkt zie je dat er veel mogelijkheden kunnen zijn. Die moet je onderzoeken en niet steeds blijven vissen in de dezelfde vijver. Met financiën valt en staat alles. Ook een belangrijk speerpunt: de ontwikkeling van de jeugd.

Cor: Final Four terug, bekerfinale op zaterdag, halve finales best of three en geen belachelijke golden goal in overtime.

Jeroen: Proberen te zorgen voor meer en grotere sponsorinkomsten, waardoor alle vertegenwoordigende nationale teams kosteloos naar de diverse WK’s kunnen reizen. Investeren in jeugdopleidingen, proberen ze te verbeteren.

Previous Mandy Flink, Bekerfinales, Wk Dames, Eerste Divisie
Next Oranje brengt met moeite Spaanse Armada tot zinken in OKT